BLACK FRIDAY DEAL
Americas - 15 april 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening, nadat enkele grootbanken de boeken openden en er uitermate slechte macrocijfers werden gepubliceerd.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 2,5 procent in het rood.

De aandelenmarkten dalen bij opening, omdat de zorgen over de wereldwijde economische impact van het coronavirus opnieuw zijn opgelaaid.

“De verliezen zijn het resultaat van de aanhoudende angst over de omvang en de duur van de recessie waarmee de wereld wordt geconfronteerd”, zei marktanalist Connor Campbell van Spreadex.

Strateeg Sameer Goel van Deutsche Bank zei te verwachten dat de economische activiteit in de tweede helft van het jaar zal verbeteren, nu de besmettingscurve begint af te vlakken. “Maar het zal tijd kosten om de economische activiteit terug te krijgen en er is sprake van een breed scala aan onzekerheden”, voegde hij toe.

Wereldwijd zijn bijna 2 miljoen mensen besmet met het virus. In de Verenigde Staten staat de teller op ruim 600.000 besmettingen. Meer dan 26.000 personen in de Verenigde Staten zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van het virus.

Markten wereldwijd halen woensdag steun uit het nieuws dat de centrale bank van China woensdag een belangrijke rente heeft verlaagd in een poging om ze lenen goedkoper te maken. De People’s Bank of China verlaagde een bepaalde eenjarige rente van 3,15 naar 2,95 procent. Vrijdag staan er Chinese groeicijfers op de agenda.

Een tweede punt van focus voorbeurs is het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om de financiering van de Wereldgezondheidsorganisatie stop te zetten. De Amerikaanse regering beschuldigt de WHO van wanbeleid ten aanzien van de corona-uitbraak.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de omzet in de detailhandel in maart met 8,7 procent is gedaald, waarmee de daling sterker was dan verwacht. De markt rekende op een afname van 8,0 procent.

De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in april weer flink gedaald, nadat de index in maart al onder nul schoot. De index daalde van 21,5 negatief in maart naar 78,2 negatief deze maand, het laagste niveau ooit. Er was door economen een daling tot 32,5 negatief voorzien.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week wel gestegen, met 7,3 procent. De marktindex steeg van 718,2 naar 770,7.

Later op de dag volgen industriële productiedata, de bedrijfsvoorraden in februari, het vertrouwen van huizenbouwers en de wekelijkse olievoorraden.

De euro/dollar noteerde op 1,0876. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0960 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0979 op de borden.

De olieprijs noteerde woensdag tot 2,9 procent lager.

Bedrijfsnieuws

UnitedHealth boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 3,38 miljard dollar, ofwel 3,52 dollar per aandeel, op een omzet van 64,4 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 3,72 dollar per aandeel. De markt rekende op een aangepaste winst van 3,63 dollar per aandeel op een omzet van 64,2 miljard dollar. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent.

Bank of America heeft in het afgelopen kwartaal een tegenvallende winst behaald, terwijl de inkomsten de verwachtingen wel overtroffen. Het aandeel daalde voorbeurs 3,8 procent.

Goldman Sachs heeft in het eerste kwartaal van 2020 een lager dan verwachte winst geboekt, door stijgende voorzieningen voor oninbare leningen, terwijl de inkomsten stabiel waren. Het aandeel verloor 3,4 procent.

Citigroup heeft in het afgleopen kwartaal de helft minder winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar en deed het daarmee ook nipt slechter dan analisten hadden verwacht. Het aandeel daalde 3,5 procent.

BestBuy meldde voorbeurs 51.000 medewerkers op onbetaald verlof te sturen, vanwege de corona-uitbraak. CEO Corie Barry ziet tot ten minste 1 september af van 50 procent van haar basissalaris. In de periode van 21 maart tot 11 april zag de keten in consumentenelektronica de omzet slinken met 30 procent. Het aandeel daalde voorbeurs 2,4 procent.
De grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben een principe-akoord gesloten met de Amerikaanse regering over financiële bijstand om zo grootschalige ontslagrondes te voorkomen. United Airlines noteerde voorbeurs 2,6 procent hoger, Delta steeg 3,7 procent, terwijl American Airlines 4,5 procent hoger noteerde.

Boeing zei dat het de grootste maandelijkse piek in annuleringen van bestellingen in decennia heeft geleden. Het aandeel noteerde voorbeurs vlak.

Amazon.com verloor 1,5 procent, na het nieuws dat het internetbedrijf minstens drie magazijnmedewerkers heeft ontslagen en een aantal andere personen heeft berispt, nadat zij hadden aangedrongen op betere arbeidsomstandigheden met het oog op het coronavirus. Het bedrijf ontkent dit.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 3,1 procent hoger op 2.846,06 punten. De Dow Jones index eindigde 2,4 procent in het groen op 23.949,76 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 4,0 procent tot 8.515,74 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.