Americas - 27 maart 2020 - Beursbrink

Wall Street koerst af op lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 2,3 procent in het rood.

De opwaartse trend van de drie voorgaande handelsdagen is omgeslagen vanwege de toenemende zorgen onder beleggers over het stijgende aantal besmettingen in de Verenigde Staten. Het aantal gevallen in de VS is inmiddels het aantal Chinese besmettingen gepasseerd. Bijna 86.000 personen zijn nu in de VS met het coronavirus besmet.

Echter ook in China is er een nieuw geval bijgekomen die niet kon worden toegeschreven aan een bezoek aan het buitenland. Dit maakt dat beleggers toch weer vrezen voor een nieuwe golf van besmettingen in China, juist nu alle fabrieken weer opengaan of zelfs al weer draaien.

Volgens analist Craig Erlam van Oanda is het logische dat beleggers voor het weekend hun winst pakken, “gezien het snel veranderende karakter van de pandemie”.

“We hebben deze week misschien een goede run gehad, maar het weekend kan op momenten als deze lang duren en de cijfers die we uit de VS krijgen worden met de dag lelijker. Ik ben bang dat er nog een paar schokken in het verschiet liggen naarmate we dichter bij de piek van het virus komen in landen als de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk”, zei hij.

De Dow steeg de afgelopen drie handelsdagen circa 21 procent, waarmee de index donderdag weer in een bullmarkt terecht kwam, aangejaagd door het Amerikaanse stimuleringspakket ter omvang van 2.000 miljard dollar. Volgens marktvolgers heeft het echter weinig zin om na het recente bloedbad op de beurzen nu te spreken van een bullmarkt, aangezien het coronavirus de Amerikaanse economie de komende weken en maanden dreigt te verwoesten.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het inkomen van de gemiddelde Amerikaan in februari met 0,6 procent is gestegen, wat meer was dan de verwachte stijging van 0,4 procent. De bestedingen namen toe met 0,2 procent, gelijk aan de verwachtingen.

Later op de dag volgt het consumentenvertrouwen van maart.

De euro/dollar noteerde op 1,10982. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1029 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1028 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

ViacomCBS noteerde in de elektronische handel voorbeurs 4,2 procent lager, nadat het mediaconcern de outlook voor 2020 introk. ViacomCBS zei dat door corona opnames stilliggen en daardoor ook de releases van nieuwe flims en series moeten worden uitgesteld. Dit zal een flinke impact hebben op de resultaten, waarschuwde het mediabedrijf.

De Amerikaanse marihuanaproducent Green Thumb rapporteerde donderdag laat over het afgelopen kwartaal een verlies van 13 miljoen dollar, ofwel 0,6 dollar per aandeel, tegenover een verlies van 3,1 miljoen dollar, ofwel 0,02 dollar per aandeel, een jaar eerder. De omzet steeg van 20,8 miljoen dollar tot 75,8 miljoen dollar.

Vastgoedbedrijf Howard Hughes lanceerde vrijdag een aandelenuitgifte, maar gaf geen details over de omvang van de emissie. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Restaurantketen Cheesecake Factory meldde circa 41.000 werknemers te hebben ontslagen, vanwege de effecten van het coronavirus. Het aandeel verloor voorbeurs 5,9 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 6,2 procent hoger op 2.630,07 punten. De Dow Jones index eindigde 6,4 procent in het groen op 22.552,17 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 5,6 procent tot 7.797,54 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments