Americas - 11 maart 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 2,9 procent in het rood.

De grootste onrust op de aandelenmarkten lijkt echter wat afgenomen, nadat de sterke verkoopgolf van maandag, op dinsdag werd gevolgd door een scherp herstel. “Het is te vroeg om van uitbodeming te kunnen spreken en te vroeg om te kunnen zeggen dat de weg naar herstel is ingezet”, zei strateeg Mayank Mishra van Standard Chartered. “Financiële markten zullen zich blijven concentreren op de economische gevolgen van het virus en op dit moment zijn de wereldwijde vooruitzichten voor de groei niet rooskleurig”, voegde Mishra toe.

Een voorstel van Trump dinsdag om de loonbelasting op te schorten om de economie te stimuleren kreeg de handen op Capitol Hill niet op elkaar, omdat beleidsmakers van beide partijen de voorkeur geven aan gerichte maatregelen om uurloners en de gehavende reissector te helpen.

Op macro-economisch vlak werd woensdag voorbeurs bekend dat de consumentenprijzen in februari zijn gestegen met 0,1 procent op maandbasis, terwijl gerekend werd op een ongewijzigd prijsniveau. De kerninflatie kwam conform de verwachting uit op 0,2 procent.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week met 55,4 procent gestegen.

Later op de middag volgen nog de wekelijkse olievoorraden.

De euro/dollar noteerde op 1,1326. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1316 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1279 op de borden.

Olie noteerde tot 2,1 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Walt Disney kan woensdag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers. De entertainmentgigant houdt vandaag zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering onder leiding van de nieuwe CEO Bob Chapek. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,6 procent lager.

PepsiCo bevestigde woensdag Rockstar Energy Beverage over te nemen voor circa 3,9 miljard dollar. Het aandeel PepsiCo daalde voorbeurs 2,9 procent.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 4,9 procent hoger op 2.882,23 punten. De Dow Jones index eindigde 4,9 procent in het groen op 25.018,16 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 5,0 procent tot 8.344,25 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.