Americas - 23 augustus 2019 - Aandelen

Wall Street koerst af op lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,6 procent in het rood.

De Amerikaanse futures zagen eerdere winsten vervliegen, na berichten dat China een verhoging van de tarieven voorbereidt op 75 miljard dollar aan Amerikaanse importen. De tarieven zouden naar verluidt in twee stappen – per 1 september en 15 december – worden geïmplementeerd.

In eerste instantie noteerde de futures voorbeurs nog hoger in afwachting van de speech van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole, waarbij de markt inzicht hoopt te krijgen over het monetair beleid van de Amerikaanse centrale bank.

Powell spreekt om 16.00 CET, waarbij hij over de uitdagingen voor het monetair beleid zal spreken. Na sluiting van de Europese beurzen zal Mark Carney, voorzitter van de Bank of England, spreken.

“Als de toespraak van Powell de renteverlaging van de Fed in juli blijft motiveren als een eenmalige aanpassing van de mid-cyclus en aangeeft zich geen zorgen te maken over de economische groei, kan er ruimte zijn voor een verdere verfijning van zijn verwachtingen voor verdere verruiming, wat een groter effect kan hebben op risicovolle activa”, meldden strategen van Citi.

In de Verenigde Staten staat vrijdag één punt op de macro-economische agenda en dat zijn de verkopen van nieuwbouwwoningen over juli. Deze worden ingeschat te zijn gestegen met 0,6 procent op maandbasis tegen een stijging met 7,0 procent in juni.

De euro/dollar noteerde op 1,1069. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1071 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1078 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 3,1 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Foot Locker noteerde voorbeurs 12,8 procent lager, na teleurstellende kwartaalcijfers.

HP INC. daalde voorbeurs 9,6 procent, na het nieuws donderdag nabeurs dat CEO Dion Weisler per 1 november vertrekt.

Speelgoedfabrikant Hasbro wil Entertainment One overnemen voor 4 miljard dollar. Marktvolgers denken dat het bod tot een biedoorlog zou kunnen leden. Hasbro noteerde voorbeurs 4,4 procent lager, terwijl Entertainment One 9,4 procent steeg.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent lager op 2.922,95 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 26.252,24 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 7.991,39 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.