Americas - 13 september 2019 - Beursbrink

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden tot pakweg 15 minuten voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

Nu de Europese Centrale Bank donderdag aan de beurt is geweest met zijn rentebesluit, zijn alle ogen nu gericht op de Federal Reserve die volgende week woensdag bijeenkomt. Nadat de Fed onlangs de eerste renteverlaging in meer dan een decennium aankondigde, is een nieuwe renteverlaging van meer dan 25 basispunten komende donderdag al volledig ingeprijsd.

“De Amerikaanse consumptie toont als een van de weinige economische cijfers geen zweem van recessie. De inflatieverwachtingen blijven koppig laag en de algemene cijfers in de VS ogen zwak”, zei Andrea Iannelli, Investment Director bij Fidelity International.. “De ISM Manufacturing van augustus daalde naar 49,1 terwijl 51,3 verwacht werd. 49,1 is het zwakste cijfer sinds januari 2016, de eerste keer onder de 50 sinds augustus 2016.” aldus Iannelli.

Volgens de investment director zagen ook de onderliggende cijfers er niet al te positief uit. “De werkgelegenheid en de nieuwe orders wezen op een krimpende economie. De index voor nieuwe exportorders kwam uit op 43,3, het laagste sinds de financiële crisis”, aldus de strateeg van Fidelity International.

“De Fed weet dat monetair beleid vaak pas na 9 maanden effect krijgt. Daarom denken we dat de Fed behoorlijk agressief te werk moet gaan” vervolgde Iannelli. “We blijven daarom positief over Amerikaanse staatsobligaties, omdat ze de beste vorm van diversificatie bieden als de meer risicovolle markten omslaan.”

Ook kwam er positief nieuws over China vandaag. China heeft besloten om geen importheffingen te zetten op sojabonen en varkensvlees uit Amerika, zo meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vrijdag.

De ontheffing zou een reactie zijn op het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om een verhoging van importheffingen op Chinese goederen ter waarde van 250 miljard dollar met twee weken uit te stellen naar 15 oktober.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in augustus op maandbasis zijn gestegen met 0,4 procent. Op jaarbasis was sprake van een toename van 4,1 procent.

De Amerikaanse importprijzen zijn in augustus gedaald met 0,5 procent, terwijl de exportprijzen met 0,6 procent daalden.

Later op de dag volgend de bedrijfsvoorraden van juli en voorlopige vertrouwensdata over september.

De euro/dollar noteerde op 1,1082. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1014 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1010 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,3 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

De leverancier van halfgeleider – en infrastructuursoftwareproducten Broadcom heeft in het afgelopen kwartaal boven verwachting gepresteerd. De omzet van Broadcom steeg op jaarbasis met 9 procent tot ruim 5,5 miljard dollar. De operationele winst daalde wel, tot 865 miljoen dollar, of 15,7 procent van de netto-omzet. Een kwartaal eerder kwam de winst nog uit op 970 miljoen dollar en in het zelfde kwartaal van het vorige boekjaar op 1,34 miljard dollar. De aangepaste winst van 5,16 dollar lag wel boven de 5,13 dollar waar geraadpleegde analisten op rekenden. Broadcom handhaafde donderdag evenwel de outlook voor heel het boekjaar, waarbij onder meer wordt gerekend op een omzet van 22,5 miljard dollar. Het aandeel daalt 0,8 procent in de handel voorbeurs.

WeWork aandeelhouder Te We Company zei vrijdag dat het plannen heeft om toch nog deze maand naar de Nasdaq te gaan. WeWork is een Amerikaans onroerend goedbedrijf dat gedeelde werkruimten biedt voor een verscheidenheid aan ondernemingen, maar ook aan startups en freelancers.

Ook kan Apple volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten mogelijk in beweging komen nadat Goldman Sachs het koersdoel verlaagde van 187,00 naar 165,00 dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,5 procent lager.

Slotstanden

De S&P 500 index steeg donderdag met 0,3 procent tot 3.009,57 punten en kwam daardoor opnieuw boven de psychologische kaap van 3.000 punten. De techbeurs Nasdaq won 0,3 procent op 8.194,47 punten. Ook de Dow Jones index won, met een stijging naar 27.182,45 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel