Americas - 11 februari 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

Het coronavirus in China lijkt zich steeds verder te verspreiden. Het dodental is inmiddels hoger dan 1.000, terwijl het aantal bevestigde infecties de 43.000 is gepasseerd.

Beleggers liggen volgens senior financial economist Tom Simonts van KBC echter nog altijd niet wakker van de impact van het virus, terwijl de bedrijfswinsten conform de verwachtingen blijven binnenkomen en de economische indicatoren stabiliseren. “Gecombineerd met een nog lagere tienjaarsrente blijft dit beleggers overtuigen om in aandelen te stappen”, aldus Simonts.

De S&P sloot maandag voor de negende keer dit jaar op een nieuwe top, terwijl de Nasdaq Composite zelfs voor de elfde keer dit jaar op een recordniveau sloot. De Dow sloot ook hoger en bewoog zo richting het recordniveau dat vorige week werd bereikt.

“Helaas duurt het coronavirus voort, maar het lijkt erop dat het aantal [nieuwe] infecties vertraagt, dus handelaren interpreteren dat als een positief signaal”, zei marktanalist David Madden van CMC Markets. “Sommige bedrijven in China gaan weer aan de slag en er werd gemeld dat de autoriteiten bedrijven aanmoedigen om aan hun productiedoelstellingen [alsnog] te realiseren. Zij die dapper genoeg zijn, stappen terug in de markt en zijn van mening dat de verkoopgolf aan het begint van de crisis overdreven was”, voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het vertrouwen van het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten in januari is gestegen. De NFIB-index steeg van 102,7 naar 104,3.

Later op de dag volgen nog de vacaturecijfers voordecember.

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve zal dinsdag getuigen voor het Financial Services Committee van het Amerikaanse Congres. Ook woensdag maakt de centraal bankier zijn opwachting.

De euro/dollar noteerde op 1,0897. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0910 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0909 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 1,6 procent hoger.

Bedrijfsnieuws
 
Sprint en T-Mobile US kunnen dinsdag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers. Een federal rechter zal later op de dag waarschijnlijk zijn goedkeuring geven aan de fusie van de twee bedrijven. Dit meldden bronnen bekend met de situatie. T-Mobile US noteerde voorbeurs 9,0 procent hoger, terwijl Sprint zelfs 69,4 procent won.

William Hill US en ViacomCBS hebben overeenstemming bereikt over een deal die het gokbedrijf de ruimte biedt om nieuwe klanten te werven onder het kijkerspubliek van het mediabedrijf.

Under Armour verloor voorbeurs 13,8 procent, na tegenvallende kwartaalresultaten.

Slack Technologies daalde 6,2 procent, nadat de producent van communicatiesoftware het bericht ontkrachtte dat IBM de diensten van het bedrijf aan al zijn werknemers wereldwijd gaat aanbieden. Slack zei wel dat IBM al jaren zijn grootste klant is.

Nvidia won voorbeurs 1,8 procent, nadat het aandeel maandag al 4,5 procent steeg, na een reeks positieve rapporten in aanloop naar de kwartaalcijfers.

Home Depot gaat maar liefst 80.000 nieuwe medewerkers zoeken met het oog op de aanstaande voorjaarsdrukte.

Hasbro steeg 6,6 procent, na een beter dan verwachte winst in het afgelopen kwartaal, hoewel de omzet licht tegenviel.

Hilton heeft in het vierde kwartaal een nettowinst geboekt van 175 miljoen dollar, ofwel 0,61 dollar per aandeel, op een omzet van 2,37 miljard dollar. Het aandeel daalde voorbeurs 0,8 procent.

Akamai, Lyft, Denny’s en Sealed Air komen dinsdag ook met kwartaalcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,7 procent hoger op 3.352,09 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 29.276,82 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 9.628,39 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.