Nederland - 19 december 2022 - beleggen
door STIJN

‘Bedrijfswinsten kunnen zwaar teleurstellen’

Het is een bijzonder moeilijk jaar geweest op de markten door tal van omstandigheden. Michael Wilson, strateeg bij Morgan Stanley, vreest dat de winsten van Amerikaanse bedrijven zwaar gaan teleurstellen. Hij ziet zelfs een mogelijkheid dat de resultaten even erbarmelijk zullen zijn als in 2008.

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn op weg hun slechtste jaar sinds de financiële crisis van 2008 te hebben. De oorlog in Oekraïne, het hardnekkige coronavirus, de torenhoge inflatie, er zijn dit jaar allerlei factoren geweest die een negatieve impact hebben op de markten.

Michael Wilson, strateeg bij de zakenbank Morgan Stanley, denkt zelfs dat de bedrijfswinsten in de Verenigde Staten de rampzalige prestatie van in 2008 gaan evenaren. Hoewel de inflatie lijkt af te koelen, blijft de economische vertraging in de Verenigde Staten duren. Hij zou er niet van verschieten mocht men in een recessie tuimelen begin volgende jaar.

Beurzen

De kleine rally op de Amerikaanse markten heeft twee maanden geduurd. Beleggers en investeerders kregen nieuwe moed en hoop door de gunstige inflatierapporten. Maar Wilson merkt op dat de rally aan het leeglopen is en terug plaats aan het maken is voor de realiteit. Ondanks zijn negatieve vooruitzichten, verwacht hij niet dat aandelen zullen gaan zakken met 50 procent zoals dat in 2008 het geval was.

Bij Goldman Sachs vrezen ze ook voor teleurstellende bedrijfswinsten voor ‘corporate America’. De sectoren die in gespaard zullen blijven volgens Wilson, zijn gezondheidszorg, basisproducten en nutsbedrijven. Technologiebedrijven staan dan weer op de zwarte lijst de komende kwartalen.

Bronnen: Sagarika Jaisinghani – Yahoo Finance

Foto: Gunjan – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.