Americas - 5 februari 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,9 procent in het groen.

De aandelenmarkten en de olieprijzen stegen woensdag voorbeurs sterk na berichtgeving uit China over de vooruitgang die is geboekt in de zoektocht naar een behandeling van het coronavirus.

China Global Television Network meldde dat onderzoekers van de Zhejiang Universiteit zich concentreren op twee medicijnen waarmee het virus succesvol kan worden bestreden. Volgens martkanalist David Madden van CMC Markets is veel angst op de markten verdwenen dankzij de adequate opvolging door de Chinese autoriteiten.

Los daarvan meldde Sky News dat Britse wetenschappers ook vooruitgang boeken in het ontwikkelen van een vaccin. Het dodental van het virus is inmiddels gestegen tot 494, terwijl het aantal besmettingen wereldwijd is gestegen tot bijna 25.000.

Larry Kudlow, directeur van de Nationale Economische Raad van het Witte Huis, zei dinsdag dat hij verwacht dat de gevolgen van het dodelijke virus de economische ‘boost’ van de eerste fase van de handelsovereenkomst met China weliswaar zal vertragen, maar niet ontsporen. “De export ‘boom’ zal langer op zich laten wachten vanwege het Chinese virus”, zei Kudlow.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten in januari harder is gestegen dan verwacht. Loonstrookjesverwerker ADP rapporteerde een stijging van 291.000 banen, terwijl de verwachting een stijging van 150.000 banen was.

Analist Naeem Aslam van Avatrade sprak van robuuste cijfers die het verhaal van Trump over een “economie op stoom” bevestigden. “Kortom de risicobereidheid zal wat langer aanhouden”, zei hij.

Rabobank wees in gesprek met ABM Financial News op het milde winterweer, waardoor meer mensen aan het werk konden.

Tevens werd bekend dat het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is gestegen van 43,7 miljard dollar in november naar 48,9 miljard dollar in december. De export steeg in december met 0,8 procent, terwijl de import met 2,7 procent toenam.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week met 5 procent gestegen. De marktindex steeg van 649,8 naar 682,0.

Later op de dag volgen nog de de inkoopmanagersindices voor de dienstensector in januari.

De euro/dollar noteerde op 1,1013. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1044 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1042 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 3,0 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

General Motors heeft in het vierde kwartaal van 2019 de winst onder druk zien komen te staan als gevolg van de stakingen eind 2019, maar deed het desalniettemin beter dan voorzien.De Amerikaanse autoproducent boekte in het vierde kwartaal een nettoverlies van 200 miljoen dollar, ofwel 0,16 dollar per aandeel, op een omzet van 30,8 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,05 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 0,01 dollar. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 1,8 procent.

GlaxoSmithKline heeft in het afgelopen kwartaal 21 procent minder winst geboekt, terwijl de farmaceut voorbereidingen treft om het bedrijf op te splitsen in een biofarmaceut en een concern dat zich focus op gezondheidszorg voor consumenten. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 1,9 procent.

Merck heeft in het vierde kwartaal van 2019 goede resultaten geboekt en wist daarmee aan de verwachtingen te voldoen. Net als GSK werkt ook Merck aan een opsplitsing van het bedrijf. Het aandeel verloor voorbeurs 3,5 procent.

Disney kan woensdag ook rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het entertainmentconcern dinsdagavond een lagere kwartaalwinst rapporteerde op een hogere omzet. De aangepaste winst overtrof de analistenverwachtingen wel. Met name de forse stijging van het aantal abonnees van zijn streamingdienst sinds de lancering in november sprong in het oog. Het aandeel steeg voorbeurs 0,6 procent.

Snap noteerde voorbeurs 7,5 procent lager, nadat de uitgever van de social media app Snapchat dinsdag nabeurs teleurstelde met zijn kwartaalresultaten.

Ford Motor Company heeft in het vierde kwartaal van 2019 verlies gedraaid en ook de outlook stelde teleur. Het aandeel daalde maar liefst 8,3 procent.

Intercontinental Exchange, het moederbedrijf van de New York Stock Exchange, heeft volgens The Wall Street Journal recent een bod uitgebracht van meer dan 30 miljard dollar op eBay. Dit schreef The Wall Street Journal op basis van bronnen. Momenteel vinden er echter geen gesprekken plaats, voegde de Amerikaanse zakenkrant toe. Dit laatste werd door ICE bevestigd. eBay verloor voorbeurs 1,6 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,5 procent hoger op 3.297,59 punten. De Dow Jones index eindigde 1,4 procent in het groen op 28.807,63 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 2,1 procent tot 9.467,97 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments