Americas - 5 november 2021 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

Aandelen zijn de afgelopen weken tot recordniveaus gestegen, geholpen door erg sterke bedrijfswinsten.

“De Amerikaanse aandelenmarkt kan blijven verrassen”, zei marktanaliste Remi Olu-Pitan van Schroders. Ze waarschuwt wel voor een hobbelige rit, als de tienjaarsrente gaat stijgen.

Hernieuwde zorgen over Chinese vastgoedontwikkelaars zullen vrijdag waarschijnlijk de winsten beperken, nadat de handel in het aandeel Kaisa in Hongkong en Shanghai werd stilgelegd omdat de projectontwikkelaar een betalingtermijn miste. IG voegde toe dat beleggers nauwlettend zullen kijken of China Evergrande zaterdag een betaaldeadline haalt.

De focus voorbeurs ging volledig uit naar het Amerikaans banenrapport. Uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid bleek dat het aantal banen in oktober is gestegen met 531.000 stuks. Dat is beter dan verwacht. De markt rekende op een stijging met 450.000 banen. Het werkloosheidspercentage daalde met 0,2 procentpunt naar 4,6 procent, terwijl de arbeidsparticipatiegraad ongewijzigd bleef op 61,6 procent. Het gemiddelde uurloon steeg in de afgelopen maand met 0,11 dollar tot 30,96 dollar. Ook waren en stevige opwaartse bijstellingen voor de banengroei in augustus en september. Per saldo kwamen er in die twee maanden 235.000 banen meer bij dan aanvankelijk gemeld.

Later op de dag volgt nog het Amerikaans consumentenkrediet.

De euro/dollar noteerde op 1,1531. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1556 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1552 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,9 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Uber Technologies heeft voor het eerst sinds zijn oprichting meer dan tien jaar geleden een bepaalde vorm winstgevendheid gerealiseerd, dankzij een herstel van het aantal ritten en de sterke prestaties van de maaltijdbezorging die Uber biedt. Uber rapporteerde een aangepaste EBITDA van 8 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal. Het aandeel won voorbeurs 1,6 procent.

De huidige en voormalige directeuren van Boeing hebben een schikking getroffen van circa 225 miljoen dollar in een rechtszaak, waarin het bestuur werd beschuldigd geen goed toezicht gehouden te hebben op veiligheidskwesties met betrekking tot de 737 MAX. Het aandeel steeg voorbeurs 2,4 procent.

Lions Gate Entertainment overweegt om Starz premium af te splitsen of mogelijk zelfs te verkopen Het aandeel noteerde voorbeurs 15,2 procent hoger.

GoPro heeft het afgelopen kwartaal een hogere omzet en winst geboekt. CEO Nicholas Woodman sprak van een uitstekend derde kwartaal. Het aandeel GoPro stijgt voorbeurs 11,4 procent.

Airbnb heeft een erg goed derde kwartaal achter de rug met een recordomzet. De omzet steeg met 67 procent naar ruim 2,2 miljard dollar. Dit leverde een winst op van 834 miljoen dollar, de hoogste winst ooit en bijna vier keer meer dan in het derde kwartaal van 2020. Het aandeel noteerde voorbeurs 4,9 procent hoger.

Paxlovid van Pfizer verlaagt het risico op ernstige vormen van corona met 89 procent, zo blijkt uit een nieuwe studie. Pfizer hoopt snel goedkeuring te krijgen van de FDA voor noodgebruik van het middel.

Kroger zou tijdens de feestmaand Bitcoin Cash gaan accepteren, zo meldde een persbericht dat via PRNewswire werd verstuurd en ook een tijdje op de website van Kroger zelf stond. Inmiddels is het bericht door Kroger van de eigen website verwijderd en heeft de supermarktketen laten weten dat het om een vals persbericht gaat.

Enkele weken terug was er al een persbericht dat Walmart een samenwerking zou zijn gestart met Litecoin. Dit bericht bleek echter ook vals. Zowel Litecoin als Bitcoin Cash stegen na het nieuws, maar zakten vervolgens weer net zo hard in toen duidelijk werd dat het valse berichten betrof.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,4 procent hoger op 4.680,06 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 36.124,23 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 15.940,31 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.