Americas - 18 december 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel onveranderd.

De Amerikaanse aandelenmarkten lijken een adempauze te nemen, nadat de Dow Jones Industrial Average, S&P 500 en Nasdaq Composite donderdag nieuwe records boekten. Negen van de 11 belangrijkste S&P 500-sectoren boekten winst, waarbij de gezondheidszorg, technologie en vastgoed voorop gingen.

Analisten wezen op het optimisme van beleggers dat beleidsmakers zich blijven inzetten voor het bereiken van een coronasteunpakket ter waarde van circa 900 miljard dollar. De onderhandelingen over het pakket, dat een nieuwe ronde van rechtstreekse betalingen aan huishoudens bevat, werden donderdag voortgezet. Na maanden van patstelling zou een doorbraak op een kritiek moment in de pandemie komen. De distributie van vaccins komt inmiddels op gang, maar het aantal ziekenhuisopnames staat ook op recordniveaus.

De huidige overheidsfinanciering loopt op zaterdag om middernacht af, maar het Congres overweegt nu een noodmaatregel om meer tijd te te krijgen om de onderhandelingen af te ronden.

“De stimulans is essentieel”, vindt marktanalist Mary Nicola van PineBridge Investments. “Elke prikkel op dit punt is een goede prikkel. Dit zal het herstel iets meer stimuleren”, voegde zij toe.

Media meldden vrijdag dat de Verenigde Staten later vandaag van plan zijn meer Chinese bedrijven op de zwarte lijst te zetten, waaronder chipmaker Semiconductor Manufacturing International Corporation. Volgens Reuters gaat het om bijna 80 Chinese bedrijven. Zij worden in de meeste gevallen verdacht van banden met het Chinese leger.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag slechts de leidende indicatoren geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,2256. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2256 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2266 op de borden.

Olie noteerde vrijdag 0,4 procent lager.

Bedrijfsnieuws

BioTelemetry steeg 18,2 procent, nadat het Nederlandse medtechbedrijf Philips meldde BioTelemetry over te nemen voor 2,47 miljard dollar, of 72,00 dollar per aandeel. Donderdag sloot het aandeel nog op 61,78 dollar.

Unilever heeft laten weten in de VS weer advertenties op Facebook te gaan plaatsen, na zich in de zomer teruggetrokken te hebben uit protest tegen de manier waarop Facebook omgaat met haatzaaiende uitlatingen en nepnieuws op zijn platforms.

De Amerikaanse FDA kan mogelijk vrijdag al een noodvergunning afgeven voor het coronavaccin van Moderna, nadat een adviespanel goedkeuring heeft aanbevolen. De Europese Unie koopt 80 miljoen extra doses van het vaccin van Moderna.  Het aandeel Moderna daalde voorbeurs echter 0,8 procent.

Walgreens Boots Alliance zei vrijdag dat het is begonnen met het vaccineren van bewoners en personeel van instellingen voor langdurige zorg. Het aandeel steeg voorbeurs 0,3 procent.

Darden Restaurants daalde voorbeurs 2,0 procent, hoewel de restaurantketen over het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte winst rapporteerde. De omzet van zijn Olive Garden restaurants daalde echter harder dan verwacht.

Beursnieuweling DoorDash komt vrijdag mogelijk onder druk nadat analisten van Citron Research de recente IPO van de maaltijdbezorger “de meest belachelijke” van 2020 noemden. Gemiddeld worden sectorgenoten op 5 keer de omzet gewaardeerd. DoorDash noteert op 19 keer de omzet. “DoorDash is verreweg de duurste maaltijdbezorger in de wereld.” Citron hanteert een koersdoel van 40 dollar voor DoorDash. Het aandeel sloot donderdag op ruim 154 dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,4 procent lager.

Nike komt vrijdag nabeurs met kwartaalcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,6 procent hoger op 3.722,48 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 30.303,37 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 12.764,75 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.