VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 5 oktober 2020 - Beursbrink

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)  De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,6 procent in het groen.

Daarmee herstelt Wall Street van de forse verliezen vrijdag, nadat het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump positief testte op het coronavirus, vragen opriep over het functioneren van de regering, de verkiezingscampagne en het benoemingsproces van een opperrechter van het hooggerechtshof.

De Amerikaanse aandelenmarkten trekken zich maandag op aan signalen dat de Democraten en Republikeinen lijken af te stevenen op een akkoord over een stimuleringspakket, na mediaberichten dat Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, en de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve hebben geraadpleegd over het nieuwe steunpakket. Dit zou er volgens marktvolgers op duiden dat een akkoord aanstaande is. Het is onduidelijk welke rol de Fed eventueel zal spelen. De centrale bank had wel een rol in het eerste stimuleringsplan.

Daarnaast volgt de markt met verhoogde interesse de ontwikkelingen rond president Donald Trump, die kampt met het coronavirus. Zijn medische team heeft gezegd dat hij maandag mogelijk wordt ontslagen uit het ziekenhuis om terug te keren naar het Witte Huis. Trump bracht het weekend, afgezien van een korte autorit, door in het Walter Reed Medical Center.

“De hoop op een spoedig herstel van Trump en een stimuleringspakket geven het sentiment een boost”, zei marktanalist David Madden van CMC Markets. “Het nieuws over Trump veroorzaakte [vrijdag] grote druk op de Amerikaanse beurzen. Handelaren maakten zich zorgen aangezien Trump 74 jaar oud is en omdat hij te zwaar is, dus dat brengt een hoger risico met zich mee. Naarmate de handelssessie vorderde, zakte die angst weg”, aldus Madden.

Wat het steunpakket betreft is het volgens Madden duidelijk dat Trump in de laatste weken in aanloop naar de presidentsverkiezingen wil uithalen met wat positieve krantenkoppen. Uit recente opiniepeilingen zou blijken dat uitdager Joe Biden zijn voorsprong op Trump verder heeft vergroot.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten een tweetal inkoopmanagersindices voor de dienstensector voor september geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1761. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1714 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1716 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 4,3 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Weir Group zei ingestemd te hebben met de verkoop van zijn olie- en gasdivisie aan Caterpillar. Caterpillar steeg voorbeurs 0,9 procent, terwijl Weir in London 17,0 procent steeg.

De op één na grootste bioscoopketen Regal Cinemas sluit al zijn bioscopen in de Verenigde Staten, na de heropening in augustus. Moedermaatschappij CineWorld noteerde in Londen 43,2 procent lager. De aankondiging volgde nadat filmstudio’s besloten grote blockbusters uit te stellen, waaronder de nieuwe James Bond film No time to die.

Apogee hervat zijn aandeleninkoopprogramma en zei per 2023 jaarlijks voor 10 tot 20 miljoen dollar aan kosten te willen besparen. Het aandeel steeg 3,2 procent.

Norwegian Cruise Line noteerde voorbeurs 2,1 procent lager, nadat het concern zei de opschorting van zijn cruises te verlengen tot en met november.

Shattuck Labs wil met een beursgang 160 miljoen dollar ophalen.

Coca-Cola stopt met zijn Zico-kokoswatermerk en overweegt tevens om een aantal minder populaire versies van cola en cola light te schrappen, omdat het zijn productaanbod wil verkleinen in reactie op de coronaviruspandemie. Het aandeel steeg voorbeurs 0,4 procent.

Bristol Myers Squibb neemt MyoKardia over voor 13,1 miljard dollar, of 225 dollar per aandeel. Bristol Myers daalde voorbeurs 0,8 procent, terwijl MyoKardia 58,1 procent won.

Gilead en Regeneron staan voorbeurs respectievelijk 3 en 5 procent hoger, na het nieuws dat Trump wordt behandeld met Gilead’s remdesivir en een experimentele behandeling van Regeneron.

Andere farmaceuten die behandelingen tegen het coronavirus en vaccins ontwikkelen stegen ook. Moderna noteerde voorbeurs 2,0 procent hoger, terwijl BioNTech en Inovio, die beiden ook vaccinprogramma’s hebben lopen met respectievelijk 3 procent en 2 procent stegen.

Online verhuurder van privé-woningen Airbnb wil 3 miljard dollar ophalen met zijn aanstaande beursgang. Dit meldde persbureau Reuters vrijdagavond op basis van ingewijden.

De Verenigde Staten lijken verder werk te maken van een mogelijke exportban voor China’s grootste chipproducent Semiconductor Manufacturing International Corp. Dit bleek maandag uit een bericht van SMIC aan de toezichthouder op de beurs van Hongkong. De Amerikaanse autoriteiten hebben verschillende leveranciers duidelijk gemaakt dat zij toestemming moeten vragen voor zij SMIC kunnen beleveren.

Cisco en Nvidia organiseren vandaag analistbijeenkomsten.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,0 procent lager op 3.348,44 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 27.682,81 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 2,2 procent tot 11.075,02 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.