Americas - 16 september 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het groen.

Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve de opwaartse trend van de afgelopen dagen vast te houden, waarbij technologieaandelen een deel van hun recente verliezen goedmaakten.

“We zijn terug op de plek waar we waren vlak voor Labor Day-weekend”, merkte marktanalist Ernesto Ramos van BMO Global Asset Management op. “De marktschommelingen worden geleid door techaandelen en groeiaandelen in het algemeen”, voegde hij toe.

De markt rekent erop dat de Amerikaanse centrale bank zal aankondigen zijn rentebeleid tot eind 2023 ongewijzigd te laten en het rentetarief op bijna nul te laten. Volgend op het rentebesluit geeft voorzitter Jerome Powell een persconferentie.

“Hoewel er weinig twijfel over bestaat dat de rente zeer waarschijnlijk gedurende een lange periode laag zal blijven, willen handelaren graag meer inzicht krijgen in de onlangs aankondigde strategiewijziging van de Fed”, zei marktanalist Milan Cutkovic van AxiCorp.

“Door de verschuiving naar een gemiddelde inflatiedoelstelling kan de inflatie de 2 procent overschrijden om de aanhoudend lage inflatie te compenseren, en kan de centrale bank de sluisdeuren van de stimuleringsmaatregelen langer openhouden”, voegde hij toe.

“Er is ruimte voor teleurstelling als we geen verdere details krijgen”, zei strateeg Seema Shah van Principal Global Investors. “Wanneer noteert de inflatie te lang boven de 2 procent? Hoe ver daarboven moet het prijspeil gaan voordat de centrale bank begint met verkrappen?”, vroeg Shah zich af.

Voorbeurs werd in de VS op macro-economisch vlak bekend dat de detailhandel in de VS in augustus op maandbasis 0,6 procent meer heeft omgezet, waar economen op 1,1 procent hadden gerekend. Op jaarbasis stegen de verkopen met 2,6 procent.

Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gedaald met 2,5 procent. De marktindex daalde van 776,7 naar 757,2.

Naast het rentebesluit vanavond staan later vanmiddag ook nog de bedrijfsvoorraden in juli, het vertrouwen van huizenbouwers in september en de wekelijkse olievoorraden geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1875. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1848 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1845 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 2,1 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

FedEx noteerde in de elektronische handel voorbeurs 8,3 procent hoger, na positieve kwartaalcijfers. FedEx draaide in het afgelopen kwartaal op volle toeren om de toeleveringsketens in de zorg, industrie en thuiswinkelen op gang te houden tijdens de coronacrisis, en zag hierdoor de winst sterk stijgen.

Adobe steeg voorbeurs 2,0 procent. Het softwarebedrijf publiceerde dinsdag beter dan verwachte kwartaalcijfers. De omzet steeg met 14 procent tot een recordniveau van 3,23 miljard dollar. Analisten hadden gerekend op 3,16 miljard dollar.

De Amerikaanse Federal Trade Commission komt mogelijk in actie tegen Facebook. De commissie stelt de dominante positie van het social media bedrijf ter discussie. Facebook daalde voorbeurs 1,6 procent.

Apple daalde voorbeurs 0,2 procent. Apple hield zijn productpresentatie dinsdag voor het eerst online, met nieuwe versies van zijn smartwatch en tablets. De iPhone kreeg voor het eerst geen update in september.

Snowflake heeft de prijs voor zijn opkomende beursgang vastgesteld. Het bedrijf zal 28 miljoen aandelen voor 120,00 dollar per stuk aanbieden. Daarmee levert de beursgang bijna 3,4 miljard dollar op. De aanbiedingsperiode begint vandaag en zal naar verwachting op 18 september eindigen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,5 procent hoger op 3.401,20 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 27.995,60 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,2 procent tot 11.190,32 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.