VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 3 augustus 2020 - Aandelen

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,6 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkten zetten daarmee in afwachting van opnieuw een drukke cijferweek de opwaartse trend van vrijdag voort, terwijl de discussies over een nieuw steunpakket wordt voortgezet.

Volgens strateeg James McCormick van NatWest Markets bevindt de markt zich op een belangrijk punt. “De outlook voor aandelen en andere risicovolle activa wordt steeds lastiger. We zullen de komende drie tot vier maanden veel leren over hoe duurzaam het herstel is”, zei hij.

Democraten en Republikeinen kwamen afgelopen weekend niet tot overeenstemming over een nieuw coronasteunpakket. Onderdeel van het nieuwe pakket moet de verlenging van de werkloosheidsuitkering van 600 dollar per week worden. Over de voorwaarden verschillen de Democraten en Republikeinen evenwel van mening.

“Hoewel de details van een nieuw Amerikaans hulppakket nog niet zijn afgerond, geeft Washington het signaal af dat het de economie zal steunen”, zei marktanalist Peter Andersen van Andersen Capital Management. Hij voegde eraan toe heel blij te zijn dat de Fed heeft aangegeven de rentes laag te zullen houden. “Ik denk dat de markt is gepositioneerd voor een geweldige rally wanneer de consument uit de lockdown komt, er een vaccin is, de gasprijzen laag zijn en de rentes ultra laag”, aldus Andersen.

Op macro-economisch vlak staan vanmiddag een tweetal inkoopmanagersindices voor de Amerikaanse industrie op de agenda. Zowel in Europa als in China groeide de industrie in juli, zo bleek vanochtend al.

De euro/dollar noteerde op 1,1730. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1781 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1774 de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Een AI-bedrijf, dat onlangs in China een octrooi toegewezen heeft gekregen voor een stemassistent die op Apple’s Siri lijkt, heeft nu een rechtszaak tegen Apple aangespannen vanwege patentbreuk. Indien succesvol, zou dit ertoe kunnen leiden dat Apple veel van zijn producten niet langer in China mag verkopen, de op één na grootste economie van de wereld. Apple steeg voorbeurs desondanks 1,6 procent.

Tyson Foods heeft het afgelopen kwartaal de winstverwachting overtroffen, maar stelde teleur met zijn omzet. Het aandeel steeg voorbeurs 1,9 procent.

Microsoft steeg voorbeurs 3,1 procent. Het softwarebedrijf zei door te gaan met zijn plannen om de Amerikaanse activiteiten van de populaire app TikTok over te nemen, hoewel president Donald Trump dreigde met een verbod op de app, zelfs bij een overname. In een verklaring zei Microsoft na een gesprek met Trump te begrijpen welke zorgen hij heeft en hier rekening mee te houden. Doel is om de deal uiterlijk 15 september rond te hebben.

Siemens Healthineers wil Varian Medical Systems voor 16,4 miljard dollar overnemen, zo meldde het zondag. Per aandeel Varian telt Siemens Healthineers 177,50 dollar in contanten neer. Het aandeel sloot vrijdag op 142,72 dollar en lijkt maandag 22,4 procent hoger te gaan openen.

Loews heeft het afgelopen kwartaal een verlies geboekt van 835 miljoen euro, ofwel 2,96 dollar per aandeel, na een afschrijving van 957 miljoen dollar vanwege het coronavirus. Dit gebeurde op een omzet van 2,31 miljard dollar. Het aandeel daalde voorbeurs 5,3 procent.

Luxe warenhuisketen Lord & Taylor heeft samen met moederbedrijf Le Tote, een abonnementsdienst voor modeverhuur, faillissement aangevraagd. Ook Tailored Brands, het moederbedrijf van Men’s Warehouse en Jos A. Bank, heeft faillissement aangevraagd, nadat de corona-uitbraak de vraag naar kleding onder druk zette.

Marathon Petroleum verkoopt zijn benzinestations aan de eigenaren van supermarktketen 7-Eleven voor 21 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 8,9 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 3.271,12 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 26.428,32 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,5 procent tot 10.745,27 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.