Nederland - 21 september 2020 - Beursbrink

China en USA overeengekomen omtrent TikTok-deal

door STIJN

Eind goed, al goed omtrent de TikTok-affaire? ByteDance, eigenaar van de populaire app heeft een akkoord met de Verenigde Staten van Amerika waardoor ze operationeel kunnen blijven in ’the land of the free’. De Chinese overheid moet echter nog zijn toestemming geven aan Oracle en Walmart. China is in ieder geval tevreden dat de ‘worst case scenario’ niet is uitgekomen.

Er komt wellicht een einde aan het TikTok-debacle. Er is een overeenkomst tussen de Chinese eigenaar ByteDance en de Amerikaanse overheid. Echter moet China hier nog toestemming voor geven maar zoals het er naar uit ziet, zou dit geen probleem mogen zijn.

TikTok Global komt voor 20 procent in handen van Oracle en Walmart. Dat is president Trump overeengekomen met ByteDance. Dit zorgt ervoor dat TikTok beschikbaar en operationeel kan blijven in de Verenigde Staten. Oracle zal instaan voor de cloud-services en het beheren van de gebruiker gegevens. De resterende 80 procent blijft in handen van het hoofdkantoor in Peking.

Overeenkomst

Ze zullen geen algoritmes en technologie delen met Oracle maar het Amerikaanse bedrijf kan de broncodes controleren om te zien of alles veilig verloopt. Daarmee heeft president Trump toch niet geheel zijn zin gekregen, hij wou ByteDance namelijk volledig in Amerikaanse handen.

De Global Times stelt het volgende:

But it should be noted the plan is less costly for ByteDance than a shutdown or a complete sale to US companies. This plan is relatively more reasonable to ByteDance. The plan shows that ByteDance’s moves to defend its legitimate rights have to some extent worked.

De dreiging van president Trump om TikTok te verbannen in de Verenigde Staten als ByteDance niet zou voldoen aan zijn eisen, was dus grote bluf. Want zelfs met slechts 20 procent in Amerikaanse handen, blijft TikTok beschikbaar voor de Amerikaanse consument.

Bronnen: CNBC

Foto: antonbe – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.