Americas - 19 juni 2020 - Beursbrink

Wall Street koerst af op hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,1 procent in het groen.

De zogeheten quadruple witching, waarop de optiecontracten op de indices, de index-futures, de aandelen en de futures op aandelen aflopen, kan voor de nodige volatiliteit zorgen.

Met een groene opening hervatten de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend, nadat de indices donderdag dicht bij huis bleven. Beleggers maakten zich zorgen over een toename van het aantal coronabesmettingen, maar dat moet afgewogen worden tegen de hoop op een snel economisch herstel.

“Op dit moment lijkt mensen erg gefocust op de kracht van het herstel, wat niet vreemd is gezien de kracht van de shutdown”, zei strateeg Lyn Graham-Taylor van Rabobank. “Gedurende de zomer zullen de economische cijfers goed zijn, alleen al omdat ze van zo diep komen, dus het zal tijd kosten om erachter te komen wat de economische littekens zullen zijn”, voegde hij toe.

“Als het [virus] zich blijft verspreiden, blijven de economieën dan wel opengaan?”, vroeg portefeuillemanager Keith Buchanan van GLOBALT Investments zich af. “Dat drukt op het sentiment van beleggers”, voegde hij toe.

“In de VS bevinden we ons nog steeds in de eerste golf, waarbij het onzeker is of het virus onder controle is of niet”, zei marktanalist Cliff Tan van MUFG Bank. “Als de VS hun zaken niet echt onder controle krijgen, dan kan dat een behoorlijke grote schok veroorzaken”, waarschuwde hij.

De handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China blijft ook boven de markt hangen. Trump zei donderdag dat de Verenigde Staten de optie hebben om zich “los te koppelen” van China. Een dag eerder zei een topadviseur nog dat een dergelijke stap geen redelijke beleidsoptie is.

De markt haalde echter steun uit een bericht van persbureau Bloomberg dat China de inkoop van Amerikaanse sojabonen, mais en ethanol zal verhogen conform de fase 1-handelsovereenkomst. Door de pandemie was er vertraging ontstaan.

Bankiers van de Fed meldden donderdag hoopvol te zijn dat de economie betere tijden tegemoet gaat, ook al waarschuwden zij dat het lang zal duren voordat de economie weer op het oude niveau is.

“Ik denk dat het lang zal duren voordat we terug zijn op de niveau’s van februari, en terwijl dat proces zich afspeelt, zal de economie steun nodig hebben van zowel de Federal Reserve als de regering”, zei voorzitter Loretta Mester van de Federal Reserve van Cleveland. Zij houdt rekening met een termijn van jaren.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1242. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1203 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1202 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 2,6 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Hertz meldde donderdag laat af te zien van een geplande doorlopende emissie van 500 miljoen dollar in aandelen. Het verhuurbedrijf voert nu gesprekken over een nieuw krediet om een reorganisatie te kunnen financieren. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 4,3 procent hoger.

Google heeft zich ten doel gesteld om het aantal zwarte managementleden drastisch te verhogen. CEO Sundar Pichai kondigde het initiatief aan in een memo aan het personeel. Moedermaatschappij Alphabet noteerde voorbeurs 0,7 procent hoger.

CarMax rapporteerde voorbeurs over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 0,03 dollar per aandeel op een omzet van 3,2 miljard dollar. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 0,04 dollar per aandeel op een omzet van 2,7 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 1,4 procent.

AMC Entertainment steeg voorbeurs 13,2 procent, nadat de bioscoopuitbater zei half juni de deuren weer te zullen openen in de VS voor de lancering van Disney’s Mulan en Tenet van Warner Bros.

Twitter plaatste donderdag een waarschuwingslabel bij een bericht van president Trump met een bewerkte video die eruit zag als een breaking news video van CNN. Facebook verwijderde eerder op de dag een advertentie van de president omdat het bericht een nazi-symbool zou bevatten. Twitter noteerde voorbeurs 1,4 procent hoger, terwijl Facebook 0,7 procent steeg.

T-Mobile US kondigde het vertrek van CFO Braxton Carter aan. Carter wordt opgevolgd door Peter Osvaldik. Het aandeel steeg voorbeurs 0,7 procent. Grootaandeelhouder SoftBank zou bezig zijn met de verkoop van een grote pluk aandelen T-Mobile US.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent hoger op 3.115,34 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 26.080,10 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 9.943,05 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel