VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 3 juli 2020 - Beursbrink

Wall Street gesloten

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag gesloten in aanloop naar de viering van de Amerikaanse onafhankelijkheid aanstaande zaterdag.

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag de verkorte handelsweek licht hoger, nadat een sterk Amerikaans banenrapport moest worden afgewogen tegen een alarmerende stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen in 40 van de 50 Amerikaanse staten, waarbij Florida het voortouw nam.

“Een degelijk banenrapport bleek een aanjager te zijn voor de Amerikaanse markt om de week opnieuw positief af te sluiten. De Nasdaq zette, zoals de afgelopen dagen al het geval was, opnieuw een record neer, terwijl de S&P 500 sinds begin juni op zijn hoogste niveau sloot”, zei marktanalist David Madden van CMC Markets vrijdag.

Uit de meest recente data van het Amerikaanse ministerie van Arbeid bleek donderdag dat de werkgelegenheid in juni harder is gestegen dan verwacht. Het aantal banen steeg met 4,8 miljoen vaten, terwijl de markt rekende op 2,9 miljoen nieuwe banen. De werkloosheid daalde naar 11,1 procent.

“Ondanks de degelijke cijfers, die Trump van de daken schreeuwde, was sprake van meer dan alleen maar een vleugje onderliggende voorzichtigheid, aangezien de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering met 1,4 miljoen stegen, terwijl de doorlopende claims licht stegen tot 19,29 miljoen aanvragen. De voorzichtigheid is gerechtvaardigd, gezien de aanhoudende stijging van het aantal virusgevallen in de VS”, voegde de analist toe.

De teller staat momenteel in de Verenigde Staten op ruim 2,7 miljoen infecties, terwijl het dodental inmiddels op ruim 128.000 noteert. De stijging van het aantal nieuwe infecties noteert momenteel op het hoogste niveau sinds 9 mei.

De euro/dollar noteerde op 1,1226. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1247 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1238 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws

De Europese Commissie heeft vrijdag voorwaardelijke goedkeuring verleend aan het op de markt brengen van het coronamedicijn remdesivir van Gilead Sciences.

Het aandeel Moderna kwam donderdag fors onder druk te staan, nadat de farmaceut meldde dat de laatste fase van proeven met zijn coronakandidaatmedicijn is uitgesteld. Het aandeel sloot donderdag 4,9 procent lager.

Apple maakte donderdag bekend tijdelijk tientallen winkels in het hele land te sluiten, aangezien de pandemie in bepaalde regio’s verslechterd. McDonald’s liet eenzelfde geluid horen en zei de heropening van diverse locaties uit te stellen vanwege de aanhoudende verspreiding van het coronavirus.

De CEO’s van Aamzon.com, Apple, Facebook en Google hebben ingestemd om te verschijnen voor het  House Judiciary Committee, dat onderzoek doet naar de macht van deze bedrijven op het internet.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,5 procent hoger op 3.130,01 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 25.827,36 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 10.207,63 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.