Americas - 12 oktober 2021 - Aandelen

Wall Street blijft dichtbij huis

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenbeurzen op Wall Street bleven dinsdagavond dichtbij huis, terwijl zorgen over de inflatie de stemming leken te drukken, aan het begin van het seizoen van derdekwartaalresultaten van bedrijven.

De S&P 500 en Dow Jones index verloor minder dan 0,1 procent lager. De Nasdaq won 0,1 procent.

“Veel bedrijven die zaken maken of verplaatsen hebben gewaarschuwd voor winstdruk door hogere grondstoffenkosten en tekorten in de aanvoerketen. Dit wordt weerspiegeld in een voorzichtige verwachting voor de winst per aandeel in het derde kwartaal”, zei David Bianco van DWS.

Maandag sloten de drie grote beurzen in New York met verlies, terwijl de volumes wel lager waren door de viering van Columbus Day in de Verenigde Staten.

Beleggers maken zich op voor de start van het cijferseizoen en doen dit met de nodige onzekerheden: van de problemen in de Chinese vastgoedsector, de hoge inflatie met stijgende energieprijzen en een Federal Reserve die voornemens is om de geldkraan wat dicht te gaan draaien. Woensdagavond komt de Fed met zijn notulen van de laatste beleidsvergadering.

De cijfers over het derde kwartaal moeten meer inzicht gaan geven in hoe bedrijven omgaan met de stijgende prijzen, volgens marktstrateeg Brian O’Reilly van Mediolanum International Funds.

“Inflatie zal het belangrijkste thema zijn”, aldus de marktkenner, die waarschuwt voor volatiliteit wanneer bedrijven er niet in slagen om duidelijk te communiceren over eventuele prijsdruk.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade nemen de zorgen over stagflatie toe. Dit is een situatie waarin de inflatie hoog is, de economische groei vertraagt en de werkloosheid ook hoog blijft.  De olieprijzen stegen maandag tot het hoogste niveau in zeven jaar en waren dinsdag stabiel. Een vat WTI-olie kost dinsdag 80,69 dollar. De euro/dollar handelde dinsdag stabiel rond 1,1552.

In de Verenigde Staten was het dinsdag met macro-economische publicaties rustig. Het vertrouwen in het kleinbedrijf over september daalde van 100,1 tot 99,1.

Bedrijfsnieuws

CureVac stopt met de ontwikkeling van zijn meest gevorderde coronavaccin en kiest ervoor om een nieuw kandidaatvaccin verder te ontwikkelen samen met GlaxoSmithKline. Het bedrijf uit Tübingen meldde in juli een tegenvallende werking van zijn coronavaccin CVnCoV, dat slechts 47 procent effectief bleek. Het nieuwe kandidaatvaccin richt zich op covid-19 varianten en zou kunnen  dienen als booster. Het aandeel CureVac verloor 3,4  procent.

Partner GSK staat dinsdag zelf ook in de schijnwerpers. De consumententak van de Britse farmareus trekt de aandacht van private equity partijen in wat de grootste buyout ooit kan worden, schreef persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Tot de geïnteresseerde partijen behoren Advent International, Blackstone, Carlyle Group, CVC Capital Partners, KKR & Co en Permira, aldus de ingewijden, die verder aan Bloomberg meldden dat GSK ook kijkt naar een beursnotering voor de consumententak. De tak zou mogelijk 40 miljard Britse pond kunnen opleveren. GSK steeg 1 procent in New York.

DoorDash is gestart met het verkopen van advertentieruimte. Alleen als gebruikers van DoorDash een order plaatsen via zo’n advertentie, betaalt het restaurant advertentiekosten. Hiermee kunnen met name lokale restaurants zichzelf etaleren, aldus DoorDash. Het aandeel steeg 2,7 procent.

Softwarebedrijf GitLab heeft de uitgifteprijs voor zijn aanstaande beursgang op de Nasdaq verhoogd van 55 tot 60 dollar naar 66 tot 69 dollar. Hiermee stijgt de geschatte waardering van het bedrijf naar bijna 9,9 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.