Americas - 29 november 2019 - Beursbrink

Wall Street beweegt richting lagere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

Daarmee volgt Wall Street de neerwaartse trend in Europa een dag eerder. Wall Street was donderdag gesloten vanwege de viering van Thanksgiving. De Amerikaanse aandelenmarkten kunnen vrijdag dus pas voor het eerst reageren op de licht verzuurde toon in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, nadat de Amerikaanse president Donald Trump woensdag een tweetal wetten ondertekende die de mensenrechten in Hongkong moeten waarborgen.

China reageerde verbolgen op de steun van Trump aan de demonstranten in Hongkong, maar ziet vooralsnog af van represailles, “omdat beide partijen ervan overtuigd zijn dat ze de komende weken een gedeeltelijke handelsovereenkomst kunnen ondertekenen”, zeiden regeringsfunctionarissen in zowel de VS als China.

“De meningsverschillen tussen de VS en China benadrukken wel hoe precair de relatie tussen de twee grootmachten is”, aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Op 15 december gaan in principe nieuwe importheffingen op Chinese goederen in, tenzij er voor die tijd een deal ligt of Trump voldoende tevreden is over de vooruitgang die de onderhandelaars hebben geboekt.

Vrijdag is sprake van een verkorte handelsdag vanwege Black Friday.

De euro/dollar noteerde op 1,099. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1007 en bij het sluiten van de Europese beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1008 op de borden.

Olie noteerde tot 0,4 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Retailers kunnen vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, vanwege BlackFriday, dat de start van het inkoopseizoen voor de kerstdagen is.

Disney noteerde voorbeurs vlak. De entertainmentreus maakt momenteel furore met zijn ‘Frozen 2’ actiepoppen en ander aan deze film gerelateerd merchandise.

Amazon daalde voorbeurs 0,1 procent. Google verloor 0,2 procent. Beide giganten rekenen op goede verkoopcijfers voor hun Alexa en Assistent.

Facebook noteerde voorbeurs 0,2 procent lager, na een langdurige storing bij zijn Facebook-, Messenger- en Instagram-platforms.

Apple noteerde voorbeurs 0,3 procent  lager. Met name de airpods zijn volgens de techreus momenteel niet aan te slepen.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot woensdag 0,4 procent hoger op 3.153,63 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 28.164,00 punten en de Nasdaq ging 0,7 procent hoger op een slot van 8.705,18 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.