Americas - 15 november 2019 - Aandelen

Wall Street beweegt richting hogere opening

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

Optimisme over een aanstaande handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China geeft de markt vrijdag steun, nadat Larry Kudlow, de topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, zei dat de twee partijen dicht bij een akkoord zijn, hoewel Trump nog niet klaar is om een deal te ondertekenen. “De sfeer is redelijk goed”, zei hij, eraan toevoegend dat Trump “houdt van wat hij ziet, maar nog niet klaar is om een verbintenis aan te gaan. We hebben nog geen overeenkomst”, zei hij.

De onderhandelaars werken momenteel aan een zogenaamde fase 1 deal, waarbij Beijing zich committeert aan het kopen van Amerikaanse landbouwproducten en de Verenigde Staten overeen zijn gekomen om de geïmplementeerde importheffingen op de Chinese goederen terug te draaien.

Marktanalist Justin Onuekwusi van Legal & General Investment Management spreekt echter van gemengde signalen over de voortgang in de handelsbesprekingen tussen de VS en China, waardoor beleggers niet goed weten waar ze aan toe zijn. “Hoewel de markt het waarschijnlijker vindt dat het tot een oplossing komt, zijn de wereldwijde aandelenindices deze week nauwelijks gestegen”, constateerde hij. “Ik denk dat de onzekerheid nog steeds hoog is. Alleen omdat je een verbetering ziet, wil nog niet zeggen dat het [de zorgen] weg is”, zei hij.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat de verkopen in de Amerikaanse detailhandel op maandbasis zijn gestegen met 0,3 procent.

De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in november gedaald. De index daalde van een stand van 4,0 in oktober naar 2,9 in november.

Later op de dag volgen industriële productiedata en de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in september.

Voor de detailhandelsverkopen ligt de prognose van economen op een stijging met 0,2 procent op maandbasis tegen een afname met 0,3 procent in september op maandbasis. De zogeheten Empire State-index stijgt naar verwachting van 4,0 in oktober naar 5,0 deze maand.

De industriële productie van de Verenigde Staten daalt in de calculaties vooraf met 0,5 procent op maandbasis tegen een krimp met 0,4 procent in september ten opzichte van augustus. De capaciteitsbenutting daalt naar verwachting van 77,5 procent naar 77,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1033. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1020 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1021 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,5 procent lager.

Bedrijfsnieuws

JC Penney steeg voorbeurs 13,6 procent, na beter dan verwachte kwartaalresultaten. Het verlies was het afgelopen kwartaal minder dan verwacht en ook de omzet kwam hoger uit dan analisten raamden.

NVIDIA heeft in het derde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, maar de outlook is voorzichtig. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,1 procent lager.

Under Armour noteerde voorbeurs 1,0 procent lager. Voormalige leidinggevenden van het sportkledingbedrijf, waar de federal overheid onderzoek doet naar mogelijke boekhoudfraude, meldden onder druk gezet te zijn om agressieve verkoopdoelen te halen, waarbij omzet in lopende kwartalen werd overgeheveld naar het voorgaande kwartaal om de dalende verkoop bij publicatie van de kwartaalcijfers te maskeren.

Goldman Sachs heeft 465 werknemers gepromoveerd tot managing director, wat beduidend minder is dan voorheen omdat de bank er naar streeft om de kosten te verlagen en het aanzien van hogere functies te herstellen. Het aandeel won voorbeurs 0,3 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent hoger op 3.096,63 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 27.781,96 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak 8.479,02 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.