Nederland - 27 januari 2019 - Aandelen

Waarom is Canopy Growth zo omhoog geschoten?

door STIJN

De afgelopen weken zijn bijzonder voordelig geweest voor het Canadese marihuanabedrijf Canopy Growth. Het aandeel is dit jaar al met 80 procent gestegen dankzij allerlei goed nieuws omtrent de Canadese marihuanamarkt. 

Allereerst surft het marihuanabedrijf nog altijd voort op het goede nieuws inzake de legalisering van recreatieve marihuana die werd goedgekeurd op 19 oktober vorig jaar. De verkopen van vorig jaar worden geschat op 6 miljard dollar, ontzettend veel potentieel dus voor Canopy om goed te scoren de komende jaren. Het is dus niet verwonderlijk waarom beleggers tuk zijn op Canopy.

Verenigde Staten

Maar ze opereren niet alleen in Canada, ook in de Verenigde Staten van Amerika grijpt het bedrijf zijn kansen om de bedrijfsresultaten aan te spekken. Deze markt zou het namelijk nog beter doen dan zijn bovenbuur, er zou voor 50 miljard dollar aan marihuana verkocht zijn vorig jaar.

Anderzijds werd er in januari de beslissing genomen door de Amerikaanse overheid dat marihuana niet thuishoort op de lijst van de ‘controlled substances’. Hierdoor wordt toegang tot de Amerikaanse markt nog gemakkelijker voor Canopy Growth en kan het er alle kansen grijpen.

Het bedrijf is reeds werk aan het maken om een licentie te verkrijgen om marihuana te produceren en verkopen in de Verenigde Staten. Het gaat over een investeringsbedrag tussen de 100 en 150 miljoen dollar om een industriepark in New York State neer te poten, geen klein project dus.

Investeringsbank Piper Jaffray is alvast opgetogen over de evolutie van Canopy Growth. Zij hebben hun koersdoel voor het aandeel verhoogd met 50 procent op basis van het positieve nieuws.

Bronnen: Fool.com

Foto: Dennis Engelen – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.