Nederland - 6 september 2018 - Beursbrink

Marihuana markt opgetogen door bio-engineering deal

door STIJN

Begin deze week zagen we een donkergroene beweging op de financiële markten, meer bepaald voor marihuana aandelen. Dat was het gevolg van een bio-engineering deal die werd gesloten tussen het Amerikaanse Ginko Bioworks en het Canadese Cronos Group ter waarde van $122 miljoen.

Wie dinsdag naar de koerstabellen keek, was wellicht even in hoge sferen. Of alleszins naar de koerstabellen van verschillende marihuana aandelen want die kregen dinsdag een flinke duw in de rug dankzij positief nieuws door alwéér een fikse overeenkomst met een marihuana bedrijf.

Het gaat namelijk over een partnerschap tussen Ginko Bioworks, dat gevestigd is in Boston, en het Canadese Cronos Group. Ginko Bioworks is een bio-engineering company dat actieve bestanddelen uit cannabis gaat halen om zeldzame cannabinoïden (CBD’s) te kunnen creëren.

CBD

Volgens Ginko Bioworks valt er nog meer te halen uit marihuana dan nu het geval is. Op dit moment wordt er voornamelijk veel gehandeld en gedacht in THC en CBD. Op medisch vlak, maar ook voor recreatief gebruik voor consumptie. Ginko Bioworks beweert dat het spectrum veel groter is.

Eén van de cannabinoïden waaraan ze willen werken, is tetrahydrocannabivarin (THCV). Het actieve bestanddeel zou kunnen functioneren als eetlustremmer. En dat is nog maar één actief bestanddeel met een praktische toepassing. Volgens Ginko valt er nog veel meer te ontdekken mits onderzoek.

The potential uses of cannabinoids are vast, but the key to successfully bringing cannabinoid-based products to market is in creating reliable, consistent, and scalable production of a full spectrum of cannabinoids, not just THC and CBD.

En zo blijft het goede nieuws zich opstapelen voor de marihuana industrie. Aandelen van Cronos Group, Tilray en Canopy Growth zitten al enkele weken in de lift. Analisten waarschuwen echter voor overwaardering en oververhitting ondanks er nog veel ruimte is voor groei en uitbreiding.

Bronnen: Philly

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.