Nederland - 28 mei 2020 - Beursbrink

Waarom gaat aandeel Aurora lager?

door STIJN

Het kon niet op voor Aurora Cannabis de afgelopen weken. Het aandeel wist sinds de publicatie van het kwartaalrapport alleen maar te stijgen omdat het bedrijf de verwachtingen van analisten ruimschoots had overtroffen. Vorige week kwam daar nog een schepje bovenop door de bekendmaking van een overname in de USA. Maar de afgelopen dagen zit het aandeel in een dipje. Wat is er aan de hand met Aurora Cannabis?

Het aandeel van Aurora Cannabis is sinds de bekendmaking van het goede kwartaalrapport en de overname van Reliva LCC fors gestegen. Het Canadese marihuanabedrijf doet het klaarblijkelijk beter dan analisten hadden voorspeld. Op slechts twee weken tijd ging het aandeel van 8 Canadese dollar naar 21 Canadese dollar, maar sinds enkele dagen lijkt de trend gekeerd te zijn.

Dat komt wellicht omdat analist Owen Bennett zich niet zo positief heeft uitgelaten over Aurora Cannabis. Hij beweert namelijk dat het bedrijf nog veel uitdagingen voor de boeg heeft en dat één goed kwartaal de problemen niet oplost. Beleggers en investeerders nemen de woorden van Bennett serieus gezien het aandeel sinds zijn uitspraak op 20 mei 13 procent lager noteert.

Despite a relatively positive Q3, we downgrade to underperform, with the re-rating seen post numbers neither justified nor sustainable in our view.

Uitdagingen

Hij benadrukt ook dat Aurora nog altijd geen vaste CEO heeft en dat de overname van Reliva in de USA slecht getimed is. Het is uiteraard een goede strategische keuze maar een overname voorrang geven in plaats van het aanstellen van een vaste ‘leider’ is volgens hem geen goede beslissing.

A move into the U.S. is arguably the biggest strategic decision for the company right now, and making that decision before anyone is appointed in our view suggests there may not be any hires imminent. This arguably makes the role less attractive now too. Any new CEO is now somewhat tied to this acquisition and tasked with making it work.

Ondanks zijn waarschuwingen verhoogde hij zijn koersdoel toch van 8 CAD naar 10 CAD maar dat is echter wel de helft van de huidige koers. Met andere woorden, Bennett gelooft wel dat Aurora het beter doet dan hij eerst had gedacht maar dat de huidige notering overdreven is.

Bronnen: Stocknews

Foto: Weed Streetwear – Flickr

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel