VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 6 april 2020 - Beursbrink

VS sleutel voor oplossen olieconflict

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Saoedi-Arabië en Rusland hebben beide baat bij een hogere olieprijs, maar de bal ligt bij de Verenigde Staten. Dit zei energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO maandag tegen ABM Financial News.

Dit weekend werd de noodvergadering van OPEC+ uitgesteld van maandag naar donderdag. “Dat past prima in het plaatje”, aldus Van Cleef.

Saoedi-Arabië en Rusland lijken bereid tot een productieverlaging, mits de VS ook meedoen. “En dat lijkt niet waarschijnlijk”, aldus Van Cleef, wijzend op de Amerikaanse president Donald Trump die afgelopen vrijdag bij een overleg met de topmensen van verschillende grote Amerikaanse oliebedrijven is weggelopen.

“Als grootste olieproducent zullen Saoedi-Arabië en Rusland eisen dat de VS ook stappen zetten”, meent de econoom van ABN AMRO. “En doet ze dat niet, dan zal de lage marktprijs het alsnog regelen.”

“Het kromme is dat Trump OPEC zaterdag weer een kartel noemde en dreigde met importheffingen, maar tegelijk de druk op OPEC opvoert om tot een gezamenlijk plan te komen om de markt te balanceren”, vatte Van Cleef samen. Daarmee is de “wispelturige visie” van Trump net zo volatiel als de olieprijs zelf, concludeerde de econoom.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.