VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 23 november 2019 - Beursbrink

Volgens Trump is een ‘trade deal’ zeer dichtbij

door STIJN

Heugelijk nieuws voor de financiële markten, Amerikaans president Donald Trump heeft vrijdag gezegd dat een ‘trade deal’ met de Chinezen zeer dichtbij is. De reactie op de beurzen namiddag was overduidelijk, beleggers smaken het nieuws alvast gezien de aandelenkoersen goed gestegen waren op het einde van de beursweek.

Een ‘trade deal’ is heel dichtbij, dat waren de woorden van Amerikaans president Donald Trump vrijdag tijdens een interview bij ‘Fox and Friends’. Daarmee weerlegt hij een beetje de geruchten dat een overeenkomst tussen beide partijen dit jaar mogelijks niet bereikt zal worden.

The bottom line is, we have a very good chance to make a deal.

Hoewel beide partijen graag een ‘deal’ willen, liet Trump weten dat hij geen schrik heeft om het hard te blijven spelen. Hij beweert namelijk dat de Verenigde Staten voordeel halen uit de importheffingen op Chinese goederen. Voor hem lijkt het dus niet zo dringend te zijn.

Importheffingen

Er is een mondeling akkoord omtrent de ‘phase one deal’ maar er is nog niets officieel bevestigd. Dat dient te gebeuren aan de hand van een officieel en ondertekend document. De Chinezen willen graag een ‘rollback’ van de huidige importheffingen als onderdeel van de ‘phase one deal’ maar door is president Trump niet voor te vinden. Dat komt mogelijks pas in een latere fase.

Er staat China een nieuwe ronde importheffingen te wachten op 15 december, het is dus van cruciaal belang dat de ‘phase one deal’ nog voor deze datum wordt afgehandeld want anders lijkt een nieuwe escalatie in de handelsoorlog de financiële markten opnieuw pijn te doen.

Het wordt dus afwachten of een ‘trade deal’ effectief dichtbij is, zoals Trump beweert. Mochten beide partijen effectief het document ondertekenen voor de nieuwe importheffingen van kracht gaan, dan zullen de reacties op de beurzen ongetwijfeld positief zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: Gage Skidmore – Flickr – CC BY-SA 2.0

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.