Nederland - 3 december 2019 - Beursbrink

Grote kans op bekrachtiging ‘phase one deal’

door STIJN

De Verenigde Staten en China gaan hoogstwaarschijnlijk de ‘phase one deal’ ondertekenen. Yale professor Stephen Roach ziet vooral twee landen die dezelfde interesses hebben om de situatie zo snel mogelijk te corrigeren en een einde te maken aan de handelsoorlog. Hij verwacht daarom dat er meer dan 50 procent kans is dat de deal ondertekend gaat worden.

Zal de ‘phase one deal’ ondertekend worden? Volgens Stephen Roach is die kans best wel groot want beide landen zijn namelijk op zoek naar het einde van de handelsoorlog wegens de gevolgen ervan op elkaars economie en de wereldeconomie en omwille van politieke redenen.

There’s a better than 50-50 chance we will get a ‘phase one, skinny’ deal, largely because both presidents, Trump and Xi, need this for domestic political reasons.

Een deal maken met China is voor Amerikaans president Donald Trump bijzonder gunstig om de aandacht van zijn politieke problemen af te wenden. Trump is de afgelopen weken in een slecht daglicht terecht gekomen wegens contacten met de Oekraïense president Zelensky.

Make no mistake about it, the phase one deal, as we’ve been led to understand it, is a phony deal that will accomplish nothing in the way of meaningful positive impact on American families and American consumers.

Roach is van mening dat de ‘phase one deal’ niet veel zal veranderen in de handelsoorlog, de overeenkomst gaat namelijk over futiliteiten zonder dat de kernpunten worden aangepakt. Die bekrachtiging moet er echter wel snel komen vermits er nieuwe Amerikaanse importheffingen klaar staan op 15 december. Als er geen akkoord is tegen dan, zullen ze in uitvoering gaan.

De professor van Yale verwacht dat Donald Trump een beetje water bij de wijn zal doen als het zover komt. Dat houdt in dat hij misschien wat milder zal zijn inzake de ‘phase one deal’ zodat deze er tijdig doorkomt, ofwel worden de importheffingen opnieuw uitgesteld naar een latere datum.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.