VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 28 november 2019 - Aandelen

‘Phase one deal zal niet veel veranderen’

door STIJN

Een eerste handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten van Amerika en China lijkt in december een feit te worden. Een gebeurtenis waar beleggers al een ruime tijd op zitten te wachten, maar volgens econoom Keyu Jin zal een ‘phase one deal’ niet veel gaan veranderen aan de huidige situatie. De echte problemen zijn hierdoor nog lang niet opgelost.

Beleggers en investeerders zijn al enige tijd in afwachting op een doorbraak in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Die lijkt er nu eindelijk te gaan komen, men verwacht dat beide partijen een ‘phase one deal’ gaan ondertekenen in december.

Maar wordt dit effectief zo een grandioze doorbraak? Professor economie Keyu Jin verwacht helemaal geen vuurwerk als China en de Verenigde Staten de ‘phase one deal’ ondertekenen. Beleggers kunnen misschien enthousiast gaan reageren, maar in principe wordt er niet veel opgelost als beide partijen hun kribbel zetten onder deze overeenkomst in december.

The phase one deal is really about the resolvable negotiable stuff in the first place — the more difficult non-negotiable items are put back, delayed, and we don’t really know what’s going to come out of that.

Kernpunten

Er zijn volgens Jin nog altijd veel te veel kernpunten waarover beide partijen het oneens zijn. China wil bijvoorbeeld graag dat de huidige heffingen worden teruggedraaid maar daar wil Trump niets van weten. Daarenboven is er ook nog de intellectuele kwestie en de strubbelingen omtrent technologische zaken. Er moet nog veel gebeuren om echt vooruitgang te boeken.

Voor de aandelenmarkten is het alleszins wel positief want beleggers en investeerders zien de ‘phase one deal’ als een positieve ontwikkeling in het verhaal. De afgelopen weken is het beurssentiment wat beter geworden, men verwacht dat dit nog zal verbeteren de komende weken.

Bronnen: CNBC

Foto: Iecs – Wikimedia – CC BY 3.0

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.