Nederland - 11 december 2019 - Aandelen

Analisten verwachten toch ‘phase one deal’ deze week

door STIJN

Volgens analisten gaat de ‘phase one deal’ er nog komen nog voor de nieuwe importheffingen worden geactiveerd. Men denkt dat de onderhandelaars zaterdagnacht zullen aankondigen dat er een overeenkomst is, net op tijd om de nieuwe importheffingen van 15 december te ontwijken. En dat zal tot gevolg hebben dat de markten een flinke duw in de rug gaan krijgen.

Gaat het er toch van komen, een ‘phase one deal’ deze maand? Verschillende analisten zijn alleszins van mening dat we net voor de deadline een positief bericht zullen krijgen. Kenny Polcari, senior strateeg bij Slatestone Wealth, verwacht een overeenkomst net voor de deadline verstrijkt.

They’re going to come out and say ‘we’ve got a deal … we’re working on tweaking, fine-tuning it. But, to show good faith, we’re not going to impose these tariffs.’ And then the markets will rally.

De Amerikanen zijn van zin om nieuwe taksen te heffen op 160 miljard dollar aan Chinese goederen op 15 december. Deze importheffingen werden eerder al eens uitgesteld maar in der tijd liet Trump zijn ‘goed hart’ zien en besloot om de heffingen uit te stellen tot midden december.

Positieve uitkomst?

Zelfs al is er geen concrete overeenkomst voor de 15de december, dan nog zal de uitkomst behoorlijk positief zijn. Andere analisten vermoeden dat, als er geen deal is voor zondag, er een soort van tijdelijke pauze zal zijn waarin beide partijen extra tijd zullen nemen om toch iets rond te krijgen. Men verwacht dan ook niet dat de importheffingen geactiveerd zullen worden.

I think what you might see is something along the lines of: ‘We’re still negotiating, we’re in the final stretch, we’re waiting to put pen to paper, tariffs will go into place on the 15th, but we won’t collect any revenue on them for the next six months.

In beide scenario’s zal blijken dat de bereidheid om tot een oplossing te komen groot is. Analisten verwachten daarom dat de aandelenmarkten na het desbetreffende weekend een flinke duw in de rug zullen krijgen, hoewel een deel daarvan misschien al is verwerkt in de aandelenkoersen.

Bronnen: CNBC

Foto: The White House – Flickr 

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.