Nederland - 22 maart 2020 - Beursbrink

Verkoop van cannabis in Californië explodeert door quarantaine

door STIJN

De verspreiding van het coronavirus in de Verenigde Staten heeft ertoe geleid dat sommige staten hun inwoners verbieden om nog buiten te komen. Naast toiletpapier en eten, is er nog één bepaald goedje dat men massaal inslaat, namelijk marihuana. Sinds Californië de quarantaine heeft geactiveerd, is de verkoop van marihuana fors gestegen.

Inwoners van Californië moeten thuis blijven in quarantaine omwille van het coronavirus. Dat heeft uiteraard ernstige economische gevolgen, maar voor de verkoop van marihuana lijkt dit een goede zaak te zijn. Naast toiletpapier en eten, slaan de inwoners van Californië ook massaal marihuana in.

Winkels en pakketbezorgers merken dat de verkoop van marihuana fors is gestegen de afgelopen weken. Gegevens van Weedmaps, een soort van Yelp voor marihuanabedrijven, tonen het grootste aantal orders uit hun 12-jarige bestaan. De verkoop in Californië stond donderdag 204 procent hoger dan vorige week. Het begon langzaam met stijgingen van 20 tot 40 procent.

Stijging

Naast de stijgende verkopen, werd er ook opgemerkt dat de waarde van marihuana met 37 procent was gestegen ten opzichte van de periode voor de quarantaine. Dit soort cijfers komen overeen met die van januari 2008, toen in Californië recreatieve marihuana pas werd gelegaliseerd.

If we shut down legal cannabis businesses in this state, people are still going to buy cannabis.We can’t really believe that that fixes the problem and that makes people safer.

De vraag is nu of marihuanabedrijven ook in lockdown moeten gaan of niet. De reden waarom dit een slecht idee zou zijn, is omdat gebruikers zich dan tot de zwarte markt zullen begeven waar de kwaliteit niet gegarandeerd kan worden en dus de gezondheid van de bevolking in gevaar komt.

Bronnen: Politico

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.