Nederland - 3 februari 2023 - Beursbrink
door STIJN

‘Beleggers slaapwandelen richting sell-off’

De beurzen zijn sinds begin dit jaar sterk hersteld. De S&P 500 noteert 9,30 procent hoger ten opzichte van 2 januari. Het lijkt dat het sentiment gekeerd is en dat de weg naar hogere koersen open ligt. Maar Bank of America vreest dat beleggers richting een verkoopgolf aan het slaapwandelen zijn.

Wie de prestatie van de S&P 500 bekijkt, denkt wellicht dat we richting een stierenmarkt gaan. Aandelen zitten stevig in de lift sinds begin dit jaar en het sentiment lijkt gekeerd te zijn. Maar Bank of America waarschuwt beleggers dat er nog veel factoren zijn die druk uitoefenen op de markten.

Het team van Michael Hartnett spreekt over een ‘postponed apocalypse’ en benadrukt dat er nog tal van risico’s zijn die veel schade kunnen aanrichten op de beurzen. Zo kan de inflatie opnieuw stijgen waardoor de Federal Reserve een nog strenger rentebeleid moet hanteren. Dat kan dan weer een diepere recessie veroorzaken die nog meer bedrijven dwingt om werknemers te ontslaan om de kosten te drukken.

Verdere daling

Verschillende strategen delen de mening van Hartnett. Michael Wilson van Morgan Stanley zei dat investeerders, die het herstel op de markten niet willen missen, teleurgesteld zullen zijn omdat ze de acties van de Federal Reserve onderschatten. Marko Kolanovic van JPMorgan Chase & Co. is evenzeer pessimistisch en zei dat de economie afstevent op een recessie op een moment dat de aandelen stijgen en zich voorbereiden op een ‘clash’.

Harnett raadt beleggers en investeerders aan om hun posities te verkopen van zodra de S&P 500 de 4.200 punten aantikt. Hij verwacht dat de index dit niveau zal bereiken rond 14 februari om vervolgens terug te dalen.

Bronnen: Farah Elbahrawy – Yahoo Finance

Foto: Full Frame Shot of Eye – Vladislav Reshetnyak

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.