Nederland - 12 april 2018 - Marihuana
door STIJN

Verkoop van medicinale marihuana in Israëlisch pilotproject

Legale marihuana in Israël? Ja, natuurlijk, why not? Op 20 april gaan verschillende geselecteerde Israëlische apotheken beginnen met de verkoop van medicinale cannabis producten. De verkopen in de apotheken zullen een deel uitmaken van een pilotproject dat Israël gaat opstarten.

Twintig apotheken zullen deelnemen aan het proefproject voor de regulering van medicinale marihuanaverkopen in Israël. Dit is het belangrijkste onderdeel van de hervorming van het land, onder leiding is van het ministerie van Volksgezondheid en goedgekeurd door de regering in 2016.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid hebben reeds 900 boeren en ondernemers een aanvraag ingediend om marihuana te produceren en verkopen. De hervorming is noodzakelijk omdat er steeds meer vraag is naar medicinale marihuana en het ‘proces’ om er aan te geraken momenteel ingewikkeld en langdradig is.

Mensen met een medisch voorschrift kunnen nu voorlopig alleen terecht bij enkele ‘aangewezen’ apotheken die een speciale toestemming hebben gekregen. Als het pilotproject slaagt, zullen dokters gewoon voorschriften kunnen uitschrijven waarmee patiënten terecht kunnen bij doodgewone apotheken die verspreid zijn over het land. Net zoals ze nu gewoon medicijnen halen.

Export

Hoeveel zal de Israëlische marihuana industrie waard gaan zijn als het proefproject slaagt? Dat zal afhangen van wat de overheid beslist inzake het exporteren van medicinale marihuana. Er wordt al gespeculeerd en geanticipeerd op de export sinds de hervorming van start is gegaan in 2016.

In februari heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu opdracht gegeven tot een herberekening van het economische potentieel van de cannabisexport.

In augustus 2017 werd de export geschat op een waarde van 1,1 miljard dollar per jaar. Gezien de wereldwijde interesse, kan dit cijfer uiteraard gaan stijgen. Hierdoor zal de Israëlische overheid meer geneigd gaan zijn om toch groen licht te geven voor de export van medicinale marihuana.

Bronnen: Calcalistech

Foto: Slon PicsFreepik

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.