Nederland - 13 april 2018
door STIJN

Verkoop van legale marihuana groter dan die van frisdrank in 2030?

Er zijn al heel wat voorspellingen gedaan over de toekomst van de legale marihuana industrie. We weten ondertussen dat deze industrie veel potentieel heeft, het kan echt groots worden. Marktonderzoekers hebben recent een prognose opgesteld waarin ze verwachten dat de verkoop van legale marihuana in de V.S. die van frisdrank zal overtreffen in 2030.

De veelbelovende prognose komt van Cowen and Company, een investeringsbedrijf met een gerespecteerd onderzoeksdepartement. Het onderzoek naar de verkoop van legale marihuana doet misschien niet veel wenkbrauwen fronsen vermits deze markt nu al uiterst positieve signalen vertoont voor de toekomst. Alsnog kunnen investeerders de voorspelling bijzonder goed smaken.

Sterker nog, Cowen and Company verwacht dat de verkoop binnen de marihuana industrie in de V.S. zal stijgen naar 75 miljard dollar in 2030. Vivien Azer, analist bij Cowen and Co, beweert zelfs dat dit cijfer een voorzichtige voorspelling is. Het verkoopcijfer kan dus gerust een pak hoger uitvallen.

Pot vs. pop

Op zich niet verwonderlijk dat cannabis de softdrink markt gaat overtreffen. Beide markten evolueren in de tegenoverstelde richting. De marihuana markt is ontzettend hard aan het groeien en uitbreiden terwijl de markt voor frisdrank aan het krimpen is. Er wordt de laatste jaren steeds minder frisdrank geconsumeerd vanwege het hoge suikergehalte en de negatieve gevolgen ervan.

In 2016 daalde het verkoopcijfer naar 78 miljard dollar, het laagste cijfer in 31 jaar. Vorig jaar daalde het cijfer opnieuw met 2 miljard dollar, het is duidelijk dat deze markt in een neerwaartse trend zit. Ondertussen zit de verkoop van legale cannabis in de lift en zal de komende jaren blijven stijgen.

Met steeds meer patiënten die toegang krijgen tot medicinale cannabis, en steeds meer landen die het gebruik ervan legaliseren, kan het bijna niet anders dat de verkoopcijfers de komende jaren fors zullen stijgen tot ongeziene hoogtes. Als recreatief gebruik ook nog wordt gelegaliseerd, dan zal deze markt ongetwijfeld uit zijn voegen barsten.

Bronnen: BNN, Mercury News, Marijuana Times

Foto: Lernestorod – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.