Nederland - 11 januari 2023 - Beursbrink
door STIJN

‘Cryptomarkt moet dringend aangepakt worden’

JPMorgan CEO Jamie Dimon heeft nogmaals zijn ongenoegen geuit over de cryptomarkt en de -industrie. Hij noemde het vorig jaar al een gedecentraliseerde Ponzifraude. Dimon is van mening dat er dringend iets moet gebeuren om beleggers en investeerders te beschermen tegen toekomstige kwaadaardige praktijken.

De crash op de cryptomarkt heeft zo goed als alle beleggers en investeerders getroffen. Vooral het faillissement van FTX heeft de situatie op deze markt verslechterd. Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, trekt aan de alarmbel en roept op om dringend een gereguleerd ‘framework’ in elkaar te steken.

Hij is zeer sceptisch over de cryptomarkt, dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Vorig jaar noemde hij het zelfs een gedecentraliseerde Ponzifraude omdat er heel veel wordt gehypet zodat beleggers en investeerders worden meegesleurd om de prijzen op te drijven.

I called it a decentralized Ponzi scheme because people were just hyping it – hyping it, and hyping it – and they’ll write tons of books on this, the money that was stolen out of it, what people knew and didn’t know.

Bescherming

Het resultaat is ondertussen bekend, aldus Dimon. Veel beleggers blijven verweesd achter met grote verliezen, waaronder particulieren die het financiëel al niet te breed hadden. En als dan nog grote kleppers, zoals exchange FTX, failliet gaan, dan is het hek helemaal van de dam.

A lot of people got hurt [by crypto]. These were retirees, grandmothers, lower-income folks, and it was a shame.

Er ging voor maar liefst 9 miljard dollar verloren door het faillissement. Dimon zei dat er vanaf het begin iets op poten had moeten gesteld waardoor gebruikers enige vorm van bescherming kregen. Hij hoopt in ieder geval dat de ogen van regelgevers zijn open gegaan en actie gaan ondernemen.

Bronnen: Alexandra Semenova – Yahoo Finance

Foto: Mohamed Mamhoud Hassan – PDPCC0 1.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.