Nederland - 11 mei 2018 - Marihuana
door STIJN

Verkoop van cannabis groter dan verkoop van sterke drank in 2020?

De verkoop van cannabis staat op het punt voldoende momentum te vergaren om de verkoop van sterke drank te overtreffen tegen 2020 in Canada. Dat staat in het rapport ‘Cannabis: Almost Showtime‘ dat is opgesteld door de Canadian Imperial Bank of Commerce. 

In twee jaar tijd zal de verkoop van cannabis groter zijn dan de verkoop van sterke drank, aldus volgens berekeningen van de CIBC. Geheel onverwacht is dit niet als je ziet hoe hard Canada inzet op het legaliseren van cannabisproducten, zowel medicinaal als recreatief.

Tegen 2020 zal de cannabisconsumptie stijgen tot 800 ton, voornamelijk door recreatief gebruik. De legale recreatieve cannabisverkoop zou dan 6,5 miljard dollar kunnen bedragen. Daarmee verslaat het de de 5,1 miljard dollar die Canadezen in 2017 aan sterke drank hebben uitgegeven.

Recreatief gebruik

De vooruitzichten kunnen worden waargemaakt omdat Canada nu al een geruime tijd bezig is met het legaliseren van recreatief cannabisgebruik. Ondanks wat tegenslagen, ziet het er naar uit dat het deze zomer staat te gebeuren. En wanneer het effectief beklonken is, gaat de marihuana-industrie in Canada een versnelling hoger schakelen, aldus de Canadian Imperial Bank of Commerce.

Voor cannabisbedrijven houdt dit natuurlijk enkel en alleen maar in dat ze meer ruimte zullen krijgen om uit te breiden en te groeien. Langs de andere kant, als consumenten gaan overstappen van alcohol naar cannabis, gaan er uiteraard ook verliezers zijn op de Canadese alcoholmarkt.

There will be many losers along the way, and likely some industry titans that will be around a century from now

Hoewel de Canadese cannabisindustrie een mooie toekomst te wachten staat, waarschuwt de CIBC investeerders dat ze niet zomaar in eender welk cannabisbedrijf kunnen investeren. Bedrijven die namelijk recentelijk pas hebben besloten om de cannabisindustrie te betreden, zullen het moeilijker hebben om het waar te maken in vergelijking met de reeds bestaande vaste waarden.

Bronnen: Digital Journal, Financial Post

Foto: Nathan Peck – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.