VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 29 januari 2021 - Azië

‘Chinezen gaan dubbel zoveel consumeren tegen 2030’

door STIJN

Het spendeergedrag van Chinezen gaat de komende tien jaar verdubbelen, dat beweren analisten van Goldman Sachs. Tegen het jaar 2030 zal de Chinese consumptie 12,7 biljoen dollar bereiken, aldus een rapport. Dat komt omdat de Chinese overheid de focus legt op de binnenlandse markt. Ze gaan nog meer acties ondernemen om de economie te ondersteunen.

China en zijn economie trekken veel aandacht op de financiële markten. De ‘emerging market’ blijft maar groeien en gaat naar alle waarschijnlijkheid de Verenigde Staten voorbijsteken als grootste economie ter wereld tegen het jaar 2028. Goldman Sachs verwacht in ieder geval dat de Chinese consumptie de komende tien jaar gaat verdubbelen.

Material shifts in consumption patterns are likely to take place, from young consumer focused to household demand driven, which will incrementally require a higher proportion of services in consumption,

In een rapport voorspellen de analisten dat de Chinese consumptie 12,7 biljoen dollar zal bereiken tegen 2030, ongeveer hetzelfde bedrag dat Amerikaanse consumenten momenteel uitgeven. Dat cijfer is ook hoger dan Morgan Stanley’s prognose van 9,7 biljoen dollar drie jaar geleden en fors hoger dan de 5,6 biljoen dollar die Chinese consumenten in 2019 hebben uitgegeven.

Meer consumptie

Deze verwachte groei van de consumptie wordt gestimuleerd door; meer focus van de Chinese overheid op een financieel beleid ter ondersteuning van de binnenlandse Chinese economie, stijgingen van het gezinsinkomen, verdere groei van stedelijke gebieden, veranderingen in technologie en demografische verschuivingen, aldus het rapport.

Morgan Stanley probeert de verwachtingen echter te temperen en ziet ook enkele risicofactoren die de Chinese consumptie kunnen tegenhouden. Autoriteiten kunnen bijvoorbeeld de beschikbaarheid van kredieten voor consumenten agressief aanscherpen. Chinezen kunnen ook geneigd zijn meer te sparen indien meer automatisering resulteert in een groter dan verwacht banenverlies.

Bronnen: CNBC

Foto: PublicDomainPictures – Pixabay

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.