USA - 8 juni 2017 - Macro
door REDACTIE BEURSBRINK

UBS stelt ramingen olieprijs neerwaarts bij

(ABM FN-Dow Jones) UBS is donderdag negatiever geworden over de ontwikkeling van de olieprijzen en stelde als gevolg de ramingen voor de komende jaren neerwaarts bij.

Analisten van de Zwitserse zakenbank merkten op dat de olieprijzen moeite hebben de weg omhoog te vinden, ondanks dat de OPEC tot een verlenging van de productieafspraken kwam en dat de olievoorraden blijven dalen.

De marktvorsers van UBS zien dat de olieprijzen herstellen, maar wel in een lager tempo dan aanvankelijk gedacht. Vooral Amerikaanse productie van schaliegas en -olie zorgen voor een “verdampend effect” op het prijsherstel van olie.

UBS verlaagde de ramingen voor de olieprijs met 6,1 procent voor 2017 en met 8,4 en 7,4 procent voor respectievelijk 2018 en 2019. Volgens de marktvorsers kan er tegen het eerste kwartaal van 2018 een balans komen in de oliemarkt, met prijzen van rond de 60 euro per vat tegen het einde van het jaar.

Royal Dutch Shell en BP blijven onder de oliewaarden onverminderd favoriet van UBS. De oliereuzen weten volgens de Zwitserse zakenbank een goede verhouding te vinden tussen de winst en kasstroom, met zelfhulpprogramma’s die voor een opwaarts potentieel zorgen.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Royal Dutch Shell donderdagochtend 0,4 procent hoger op 23,91 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.