Nederland - 8 augustus 2019 - Beursbrink

Olieprijzen zitten in turbulente week

door STIJN

De olieprijzen hebben het moeilijk de laatste tijd door twee factoren die een neerwaartse druk uitoefenen, namelijk de grote Amerikaanse olievoorraden en de escalatie in de handelsoorlog tussen de USA en China. Woensdag tuimelden de olieprijzen bijna 5 procent naar beneden.

Het gaat niet zo lekker op de oliemarkten, tijdens de handelsdag op woensdag lieten de prijzen voor WTI en Brent crude het afweten door zorgen omtrent de hoge Amerikaanse olievoorraden en de nieuwe spanningen tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Voordat dat laatste speelt een belangrijke rol gezien China zijn eenheidsmunt vermoedelijk aan het manipuleren is.

Escalatie drukt prijzen

De WTI crude futures gingen met 4,7 procent omlaag terwijl de Brent futures 4,6 procent moesten prijsgeven. Een flinke koersbeweging die duidelijk maakt dat er wat leeft op de financiële markten. De zorgen over de groei van de wereldeconomie zijn alleen maar toegenomen door de nieuwe escalatie in de handelsoorlog, vooral omdat China zijn eenheidsmunt aan het devalueren is.

The market continues to trade lower on concerns about demand growth and the idea that economic growth can be impacted by the trade war.

Gene McGillian, vicepresident bij Tradition Energy, vreest dat de situatie niet snel zal verbeteren als de Verenigde Staten van Amerika en China niet tot een akkoord komen. De grootste en enige zorg van investeerders op de markten is hoe vraag en aanbod zullen evolueren de komende maanden.

In april noteerden de olieprijzen nog op hun hoogste niveau van het jaar, maar daar zitten we momenteel 24 procent onder. Momenteel noteert de WTI crude rond de 52 dollar per vat, maar volgens marktkenners zou de prijs volledig door zijn steun kunnen vallen richting 40 dollar per vat.

Bronnen: Reuters

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments