Nederland - 23 juli 2020 - Beursbrink

Is dit dé manier voor de USA om de COVID-schade in te halen?

door STIJN

COVID-19 zorgt voor heel wat schade aan de Amerikaanse economie en dat zal nog wel even duren, gezien het aantal besmettingen blijft toenemen. De Amerikaanse overheid heeft daarom geld nodig en dat valt relatief makkelijk op te halen. Namelijk marihuana legaliseren, want volgens verschillende schattingen kan dat 105 miljard dollar per jaar in het laatje brengen. Zo schrijft de journalist Carli Pierson.

Op welke manier zouden de Amerikanen hun economie kunnen ondersteunen en zelfs sterker maken in tijden van corona? De Federal Reserve heeft al verschillende financiële maatregelen genomen zoals het verlagen van de intrestvoeten en het opkopen van obligaties.

Maar volgens de schattingen van verschillende economen hoeven ze niet ver te gaan zoeken voor een oplossing. De marihuana industrie kan namelijk miljarden dollars aan belastinginkomsten generen. Naast de 105 miljard dollar per jaar kan de industrie ook nog eens een miljoen nieuwe jobs creëren tegen 2025.

Reddingsboei?

Lisa Gee, directeur bij Lightshade Labs Cannabis in Colorado, benadrukt dat de industrie daadwerkelijk een redding zou kunnen zijn voor de Amerikaanse economie. Het aantal verkopen is in stijgende lijn en is de afgelopen maanden zelfs in een stroomversnelling geraakt.

Since we opened almost 10 years ago we’ve seen incremental growth. This year, because of the pandemic, there was a lot of skepticism about how it was going to affect our industry, but we have seen record-breaking months. April was our biggest month in history; May was bigger than April and June was as big as May.

Omdat marihuana op federaal niveau nog altijd illegaal is, wordt de industrie verhinderd om zijn volledig potentieel te bereiken. Daarenboven voelen consumenten zich geremd. Volgens Gee kan er in november verandering komen inzake dit verhaal. Als Trump wordt ingeruild voor een president die voorstander is van legale marihuana, dan kan het opeens heel snel gaan voor de industrie.

Bronnen: Independent

Foto: Sharon McCutcheon – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments