Nederland - 4 december 2019 - Beursbrink

‘Trade deal’ pas in 2020?

door STIJN

Amerikaans president Donald Trump heeft weer een bommetje gedropt. Dinsdag zei hij dat de handelsovereenkomst met China beter kan wachten tot volgend jaar na de presidentsverkiezingen. Hiermee zorgt hij weer voor een schokgolf op de financiële markten, de reactie op de beurzen was dan ook best hevig. Amerikaanse en Europese beursindexen boeken verliezen.

Typisch Donald Trump, met hem weet je dus nooit wat er staat te gebeuren. Al wekenlang wordt er gewerkt aan een ‘phase one deal’ met de verwachting dat deze dit jaar zeker nog bekrachtigd zou worden door middel van een officieel document. Maar dinsdag kwam Amerikaans president Donald Trump met een ander idee op de proppen, een overeenkomst pas eind volgend jaar.

In some ways, I like the idea of waiting until after the election for the China deal, but they want to make a deal now and we will see whether or not the deal is going to be right.

De uitspraken van president Trump werden niet goed onthaald op de beurzen, zowel de Amerikaanse als Europese beursindexen maakten een flinke duik. Beleggers en investeerders vrezen dat de handelsovereenkomst effectief uitgesteld zal worden naar volgend jaar.

Twijfel

Hoewel er twijfel is want Donald Trump specifieerde niet of het ging over een ‘total trade deal’ of enkel de ‘phase one deal’. Hoe dan ook zorgt hij wederom voor onzekerheid op de beurzen vooral omdat een overeenkomst deze maand best wel dringend is gezien de nieuwe Amerikaanse importheffingen die op 15 december geactiveerd zullen worden.

Het sentiment op de beurzen zal wisselvallig blijven totdat Amerikaanse president Trump met meer duidelijkheid komt inzake de ‘trade deal’. Voorlopig zullen beleggers en investeerders zich dus schrap moeten zetten voor verhoogde bewegelijkheid op de financiële markten.

Bronnen: CNBC

Foto: Gage Skidmore – Flickr – CC BY-SA 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.