VIP ACTIE

Word een VIP!
True Value - 3 december 2019 - Aandelen

Tien waanzinnige voorspellingen van Saxo voor 2020

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Saxo Bank heeft dinsdag zijn jaarlijkse tien ‘waanzinnige voorspellingen’ voor 2020 gepubliceerd.

Hoewel de voorspellingen nogal onwaarschijnlijk lijken, is er altijd een kans dat één of meerdere van deze voorspelling toch werkelijkheid worden, aldus Saxo. De voorspellingen vormen voor iedereen die beurs volgt een duidelijke waarschuwing, aldus Steen Jakobsen, verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid bij Saxo.

De eerste voorspelling is dat de techsector in zwaar weer terecht komt, zoals ook gebeurde na 1960 en 1980. Alleen de allergrootste techbedrijven, zoals Facebook, Microsoft en Google, zullen volgens Saxo het hoofd boven water weten te houden.

Een andere voorspelling is dat de Amerikaanse economie harde klappen krijgt en in een recessie belandt. De inflatie zal echter juist oplopen. Ofwel stagflatie, aldus Saxo.

Een derde voorspelling is dat de Europese Centrale Bank onder leiding van nieuwbakken voorzitter Christine Lagarde het roer omgooit en de rente verhoogt. Dit betekent voor de bankensector dat 2020 een heel mooi jaar wordt.

Verder kan het tij voor de oliesector wel eens keren, aldus Saxo. Aanhoudende productiebeperkingen van de OPEC en een snel groeiende vraag uit Azië maken van de oliesector een grote winnaar.

Naast stagflatie in de Verenigde Staten, doet Saxo nog twee voorspellingen voor de VS. Allereerst de lancering van een ‘America First’ belasting door Trump in een poging zijn herverkiezing veilig te stellen. Die belasting zal fabrikanten die in Amerika produceren een voordeel bieden ten opzichte van buitenlandse producenten. Dit zal voor nieuwe handelsconflicten zorgen.

Maar mogelijk verliest Trump wel de verkiezingen, aldus Saxo, en nemen de Democraten de macht over. Niet alleen zijn zij de baas in het Witte Huis, maar wellicht slagen zij er ook in de macht te grijpen in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Voor beleggers in farmaceuten zou dit wel eens slecht nieuws kunnen zijn, aldus de broker. De discussies over het zorgstelsel en de prijzen voor medicijnen komen weer op tafel en de koersen van farmabedrijven kunnen dan hard dalen.

Verder noemt Saxo nog een energiecrisis in Zuid-Afrika en het noodzakelijk aanpassen van het Zweedse immigratiebeleid met een sterk oplopende Zweedse kroon als gevolg. Hongarije zou wel eens uit de Europese Unie kunnen stappen en Azië creëert een eigen reservevaluta.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws True Value

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit True Value

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.