Nederland - 15 maart 2020

Oliecrash slecht voor Tesla?

door STIJN

De financiële markten krijgen rake klappen, de schommelingen zijn ontzettend wild. Ook Tesla heeft het zwaar maar ondervindt niet alleen last van het coronavirus, ook de fors gedaalde olieprijzen zijn nefast voor Elon Musk en zijn elektrische voertuigen. Welke impact hebben de lage olieprijzen op het bedrijf en het aandeel?

Het stormt op de financiële markten, we bevinden ons in zwaar weer met hier en daar zonnige dagen. De schommelingen van de afgelopen week waren heel hard, maar waar het echt helemaal niet goed gaat, is de oliemarkt. De prijzen zijn zwaar gedaald door de toestand op het wereldtoneel. Zeker nu Aramco meer olie wil produceren vermits er toch geen akkoord werd bereikt.

Dat is nadelig voor olieproducerende landen en oliebedrijven, maar ook voor elektrische autobouwers zoals Tesla. Alternatieve energie is heel aantrekkelijk als olie duur is, bijvoorbeeld als diesel en benzine aan de pomp echt veel kosten. Maar dat is nu dus minder het geval.

Wordt 2020 het jaar waarin de ‘short sellers’ van Tesla toch hun gelijk gaan krijgen? De neerwaartse beweging van Tesla is sinds februari ingezet en lijkt niet meteen te gaan stoppen. Zolang het coronavirus de wereldeconomie blijft bedreigen, zal het er voor Tesla ook niet beter gaan uitzien. Enerzijds door het beurssentiment en langs de andere kant door de goedkope olieprijzen.

We remain short Tesla Inc. (TSLA), which I still consider to be the biggest single stock bubble in this whole bubble market.

Mark Spiegel, een econoom en ‘short seller’ op Tesla, beweert dat de Tesla-bubbel is gebarsten en dat de koers alleen maar gaat blijven dalen. De situatie in China, de slechte omzetcijfers, de daling van de olieprijzen, er zijn volgens hem veel factoren die in het nadeel spelen van Tesla. En ook vooral omdat grote Europese automerken gevaarlijke concurrentie beginnen te worden.

Bronnen: New York Post

Foto: Blomst – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.