Nederland - 4 april 2018 - Marihuana
door STIJN

Steeds meer Canadese marihuana ETF’s op de markt

De marihuana sector blijft uitbreiden, zowel op niveau van legaliseringen als op niveau van aandelen en ETF’s. In Canada is er in februari een vierde marihuana ETF bijgekomen, namelijk van Evolve Funds Group Inc. Steeds meer en meer krijgt marihuana een vast plaatsje op de financiële markten. Niet verwonderlijk gezien het ontzettend grote potentieel.

Het Canadese bedrijf Evolve Funds Group Inc. heeft begin februari de goedkeuring gekregen van de Canadese regulator om een ETF in marihuana te lanceren. Het fonds belegt in zijn eigen actief beheerde portefeuille, bestaande uit bedrijven die in eigen land en wereldwijd zijn geregistreerd met zakelijke activiteiten in de recreatieve en/of medische marihuana-industrie.

De ETF gaat door onder de ticker SEED en is al sinds februari verhandelbaar op de financiële markten via de Toronto Stock Exchange. Raj Lala, president en CEO van Evolve ETF’s is bijzonder optimistisch over de marihuana markt. De evolutie in deze sector kan alleen maar veel goeds brengen als je ziet hoeveel landen hun standpunt tegenover marihuana herzien.

Positieve vooruitzichten

Raj Lala is er van overtuigd dat de internationale cannabis industrie tegen 2021 een marktkapitalisatie van 30 miljard zal hebben overschreden. Dat betekent dat de cannabis industrie elk jaar met 60 procent zal groeien dankzij steeds meer legalisering en marktuitbreiding.

The next wave of growth could be driven by the globalization of the industry. Active management in SEED allows us to capitalize on these opportunities

Dat lijkt zeker en vast het geval te gaan zijn, steeds meer globalisering. Het is nu al duidelijk dat verschillende economische grootmachten beseffen dat marihuana veel potentieel heeft. Niet alleen op medisch vlak, maar ook op economisch vlak. Daarenboven kan legalisering de criminaliteit doen dalen vermits de markt gecontroleerd wordt en de vraag op deze manier voldaan kan worden.

Op dit moment zijn er reeds drie bedrijven actief op de Canadese marihuana ETF markt. Evolve Funds Group Inc., Horizons ETF’s Management en Redwood Asset Manangement. Gezien de evolutie zal het hier niet bij blijven. Want de Canadese overheid is bereid om recreatief cananbisgebruik deze zomer goed te keuren.

Bronnen: The Globe And Mail

Foto: Don Goofy – Flickr – CC BY 2.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.