Nederland - 8 januari 2023 - Beursbrink
door STIJN

Crypto exhange Huobi gaat 20 procent personeel ontslaan

Niet alleen bij Amazon en andere techbedrijven wordt er in het personeelsbestand gesnoeid. Ook bij crypto exhange Huobi zijn ze van plan heel wat werknemers de laan uit te sturen, meer bepaald zo een 20 procent. Dat is het gevolg van het faillissement van exchange FTX waardoor beleggers en investeerders minder gebruik maken van zulke platformen.

Het crypto platform Huobi heeft gemeld dat ze wereldwijd 20 procent van hun personeel gaan ontslaan als gevolg van de toestand binnen de cryptoindustrie. Sinds het faillissement van FTX ligt deze industrie overhoop. Bitcoin, ether en noem maar op zijn fors in waarde gedaald en daardoor blijven beleggers voorlopig ver weg van de markt.

Justin Sun, bestuurslid bij Huobi, benadrukt dat de berenmarkt zwaar weegt op de exchanges waardoor de vraag naar hun diensten fors is gedaald. Er is met andere woorden niet voldoende werk voor al hun werknemers en voelen zich genoodzaakt in te grijpen vermits het bestuur niet meteen verwacht dat de berenmarkt zal omslaan in een stierenmarkt.

With the current state of the bear market, a very lean team will be maintained going forward. The personnel optimization aims to implement the brand strategy, optimize the structure, improve efficiency and return to the top three.

Sentiment

In oktober waren er zo een 1.600 werknemers aan de slag bij Huobi, toen noteerde hun eigen munt bijna aan 10 dollar. De HT token daalde vrijdag naar 4,33 dollar, een daling van 7 procent op 24 uur tijd. In zijn hoogdagen was de digitale munt meer dan 32 dollar waard, dat is al geleden van mei 2021.

Beleggers en investeerders hebben de afgelopen maanden heel wat kapitaal weggehaald bij exchanges uit vrees voor een domino-effect van faillissementen. Tussen 6 november en 7 december zouden er zo een 300.000 bitcoins van plaats zijn gewisseld. De situatie was zelfs zo erg, dat Binance de withdrawals van stablecoin USDC tijdelijk moest pauzeren.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: RODNAE Productions

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.