VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 14 december 2020 - Beursbrink

‘Shift naar groene energie kan zilverprijs doen verdubbelen’

door STIJN

Een sterke uitspraak van het Deense Saxo Bank, hun analisten verwachten namelijk dat de zilverprijs gaat stijgen naar 50 dollar per ounce in 2021. Enkele factoren die de prijs hoger kunnen tillen, zijn onder andere het soepele beleid van de Federal Reserve, de zwakke dollar en de grote vraag naar zilver voor de productie van zonnepanelen. 

Zilver aan 50 dollar per ounce, oftewel een verdubbeling van de huidige prijs? Een gewaagde uitspraak maar de analisten van Saxo Bank denken dat dit scenario zeker mogelijk is in 2021. En ergens lijkt het zo gek nog niet gezien Canada en de Verenigde Staten meer willen inzetten op groene energie. Zilver is namelijk een belangrijke grondstof voor de productie van zonnepanelen.

Groene energie

Dit zou volgens Saxo Bank een grote katalysator zijn voor hogere zilverprijzen. De wereld is aan het verschuiven naar groene energie en met Joe Biden als president van de Verenigde Staten, gaat deze verschuiving sneller gebeuren dan men had gedacht. Volgens een rapport van de Silver Institute gaat de productie van zonne-energie verdubbelen tegen 2025.

Saxo Bank verwacht dat zilverproducenten de vraag niet gaan kunnen volgen in 2021. Zelfs als de wereldeconomie trager herstelt dan verwacht in de nasleep van de pandemie, zal de vraag naar zilver waarschijnlijk robuust blijven. Analisten verwachten dat veel stimuleringsplannen van overheden financiering voor groene initiatieven zullen omvatten.

En dan heb je ook nog de Amerikaanse centrale bank die vermoedelijk gaat opteren voor een nog soepelere beleid. Lagere rentes en het printen van nog meer geld maakt goud en zilver aantrekkelijker, wat al meerdere malen is gebleken in het verleden. Kortom, volgens Saxo Bank heeft zilver sterke kaarten in handen om van 2021 een bijzonder goed jaar te maken.

Bronnen: The Deep Dive

Foto: freakwave_ – Pixabay

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.