Nederland - 4 september 2019 - Beursbrink

‘Zilver kan gemakkelijk 25 dollar bereiken’

door STIJN

De zilverprijs schakelt een versnelling hoger, op het moment van schrijven noteert zilver aan 19,40 dollar per troy ounce en is zijn inhaalbeweging met goud sterk aan het maken. De forse stijging van de afgelopen dagen komt uiteraard door de zorgen omtrent de groei van de wereldeconomie, maar daarbovenop komt ook de vrees voor een Britse uittreding uit de EU zonder akkoord.

Analisten en marktkenners zien de prijs van zilver het gat dichten met dat van goud en verwachten dat zilver de komende maanden nog een flink stuk hoger kan gaan. De combinatie tussen de zorgen omtrent de wereldeconomie, de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China en een mogelijke ‘no-deal brexit’ geven zilver een duw in de rug.

Silver is catching up here. It is getting a bid from gold. The U.S. dollar fell a bit. Rates again dropped significantly, and equity markets went into flux. Essentially what it meant to us is that we will get our $19-$20 silver target quicker.

Hogere koersdoelen

Bart Melek, hoofdstrateeg bij TD Securities, benadrukt dat zilver dubbel zo volatiel is als het gele edelmetaal. Met andere woorden, als goud beweegt dan beweegt zilver eens zo hard. En dat is vooral een leuk gegeven als goud in een stijgende trend zit, dan kan je er in principe van uitgaan dat zilver dezelfde beweging zal maken als zijn tegenhanger, maar dan wel dubbel zo hard.

Verschillende analisten verwachten dat goud, als de 1.550 – 60 dollar wordt gesloopt, zal stijgen tot 1.600 dollar per troy ounce. Door deze stijging kan ook zilver flink hoger gaan, een handvol analisten sluit het niet uit dat we binnenkort de 25 dollar per troy ounce op de koerstabellen zullen zien.

Melek is echter voorzichtiger en ziet het zo een vaart niet lopen. Hij plakt een koersdoel van 20 dollar op zilver maar gezien we al aan 19,40 dollar noteren, kan zijn koersdoel snel bereikt worden. Bij het doorbreken van dit prijsniveau, ligt de weg naar hogere koersen wagenwijd open.

Bronnen: Kitco

Foto: Feiern1 – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.