VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 20 januari 2021 - Beursbrink

Aandelen in zonne-energie zetten hun rally voort

door STIJN

Het is een gunstige week voor aandelen in zonne-energie. Deze aandelen zitten eigenlijk al sinds begin november vorig jaar stevig in de lift. De verkiezing van Joe Biden als nieuwe president heeft aandelen in groene bedrijven een flinke duw in de rug gegeven. Marktkenners verwachten dat de rally in deze aandelen nog wel even zal blijven aanhouden.

Joe Biden is een grote voorstander van groene energie en heeft al meerdere keren aangehaald om grote investeringen te willen doen in deze sector. Sinds zijn verkiezing begin november vorig jaar zitten aandelen van dit soort bedrijven in de lift. De rally kreeg deze week een stevig vervolg dankzij de gevleugelde woorden van Janet Yellen inzake financiële stimulus: ‘Act big’, zo schrijft Brian Deagon van Investor’s Business Daily.

Tijdens de eerste 100 dagen zal president Biden de basis leggen voor zijn belangrijke groene initiatieven en investeringsplannen. Het vooruitzicht stuurt aandelen in zonne-energiebedrijven een flink pak hoger. Aandelen van SunPower, Enphase Energy en SolarEdge Technologies gingen maandag respectievelijk 15,3 procent, 5,6 procent en 4,5 procent hoger.

Groene investeringen

Biden is ook van plan om terug in te stappen in het klimaatakkoord van Parijs, daarmee draait hij de stappen van Donald Trump terug. Een groot deel van zijn verkiezingscampagne was ook gebaseerd op groene investeringen en de omschakeling naar hernieuwbare energie. Investeerders en beleggers geloven sterk dat Biden zijn beloftes omtrent groene energie zal nakomen.

Met een ambtstermijn van vier jaar verwachten marktkenners en analisten dat Biden effectief veel kan betekenen voor bedrijven in deze sector. Ze vinden het dan ook niet verwonderlijk dat aandelen van deze bedrijven van een opwaarts momentum genieten en zien nog geen einde aan de rally.

Bronnen: Investors

Foto: PxHere

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.