Nederland - 12 september 2019 - Beursbrink

Zilver behoudt opwaartse trendlijn

door STIJN

De zilverprijs is de afgelopen dagen wat op en neer gegaan, niet goed wetende welke richting te kiezen. Eén ding is zeker, de positieve trendlijn wordt in stand gehouden en de 18 dollargrens biedt een goede ondersteuning. De richting van de zilverprijs zal de komende periode vooral bepaald worden door de beslissingen van de Europese Centrale Bank en hun monetair beleid.

De markt van de edelmetalen heeft een kleine pauze ingelast om even op adem te komen. Berichten over handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten van Amerika en China in oktober, en zelfs een uitstel van de invoering van nieuwe importheffingen, doen beleggers opnieuw hopen in een goede afloop voor de groei van de wereldeconomie en dus lijken goud en zilver minder interessant.

Zilver heeft zijn steun gevonden rond de 18 dollar en gaat vandaag opnieuw hoger, het opwaartse trendkanaal blijft dus gerespecteerd. Analisten verwachten zelfs dat zilver de komende weken opnieuw de weerstand van 18,50 dollar gaat doorbreken en richting de 20 dollar zal gaan.

Europese Centrale Bank

Mocht zilver door zijn steun vallen, dan ligt de nieuwe steun op 17,50 dollar. Dit scenario is zeker realistisch maar zal zich enkel voltrekken als de Amerikanen en Chinezen daadwerkelijk tot een overeenkomst komen na hun onderhoud in oktober. De eerstvolgende bepalende factor is echter de vergadering van de Europese Centrale Bank, er zal beslist worden over het monetaire beleid.

Donderdagmiddag wordt beslist wat de Europese Centrale Bank zal doen om de Europese economie te ondersteunen. Marktkenners verwachten dat het opkoopprogramma zal worden verdergezet en dat het rentebeleid opnieuw zal worden versoepeld. Met andere woorden, er zal terug geld worden gepompt in de Europese economie en de rentes zullen opnieuw verlaagd worden.

In dit geval zal de zilverprijs zeker gaan bewegen richting de 18,50 dollar per troy ounce. Hoe lager de rentes, hoe waardevoller goud en zilver zijn. Dit effect kan versterkt worden als ook de Amerikaanse centrale bank binnenkort beslist om hun rentebeleid eveneens te versoepelen.

Bronnen: FX Empire

Foto: Feiern1 – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.