VIP ACTIE

Word een VIP!
Azie - 23 september 2019 - Beursbrink

Saoedische herstelwerkzaamheden duren vermoedelijk veel langer dan verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De werkzaamheden aan de door drone-aanvallen gehavende installaties van het Saoedische staatsbedrijf Aramco, gaan langer duren dan het bedrijf zelf verwacht. Dit stelden aannemers die bij de werkzaamheden betrokken zijn tegen The Wall Street Journal.

Het kan vele maanden duren, in plaats van de maximale 10 weken die Aramco heeft voorgespiegeld, om de installaties, weer volledig te laten werken, aldus de aannemers.

Aramco voert momenteel spoedoverleg met toeleveranciers en aannemers en is naar verluidt bereid extra te betalen voor onderdelen en reparatiewerkzaamheden. De kosten van de werkzaamheden kunnen oplopen tot honderden miljoenen dollars, aldus een Saoedische functionaris.

Op weekbasis werd een vat ruwe Amerikaanse olie afgelopen week ongeveer zo’n 6 procent duurder.

Het was een tumultueuze week voor de oliemarkten, met een flinke stijging op maandag vanwege de aanvallen op olie-faciliteiten in Saoedi-Arabië het weekend ervoor. Aanvankelijk was het land optimistisch over het herstellen van de olieproductie, maar inmiddels zou Riyad hebben aangeklopt bij andere producenten om gaten in de levering op te vullen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Azie

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Azie

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.