Americas - 28 juli 2020 - Beursbrink

Rode opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat dinsdag na een flinke stroom aan bedrijfscijfers vermoedelijk 0,4 procent lager van start.

Maandag wonnen de Amerikaanse beurzen nog flink, dankzij hoop op nieuw stimuleringspakket.

“Beleggers zijn voorzichtig positief dat er uiteindelijk een compromis zal worden bereikt”, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

Eind deze week loopt een speciale bijstandsregeling voor werkloze Amerikanen af en volgens Rabobank is het absoluut noodzakelijk dat er een nieuwe regeling komt, zeker nu de coronabesmettingen blijven oplopen en steeds meer coronamaatregelen toch weer opnieuw ingevoerd moeten worden.

Op macrovlak belooft het niet heel spannend te worden. Er staan cijfers over de huizenmarkt en het consumentenvertrouwen op de rol.

De euro/dollar handelde op 1,1728. WTI-olie werd iets goedkoper, net als goud. De euro heeft de afgelopen dagen flink aan kracht gewonnen ten opzichte van de dollar en bereikte maandag zelfs de hoogste stand in twee jaar tijd. Goldman Sachs denkt dat goud de komende 12 maanden naar 2.300 dollar per ounce kan, en zilver naar 30 dollar.

De koersontwikkeling van de euro/dollar in de komende dagen zal vooral afhangen van hoe ‘dovish’ de Federal Reserve woensdagavond klinkt.

Economen van Morgan Stanley hebben evenwel geen hoge verwachtingen van het rentebesluit woensdagavond. Nu het financiële systeem weer voldoende liquiditeit heeft en ook de marktverwachtingen voor het monetaire beleid op de middellange termijn niet echt afwijken van de realiteit, “is dat voor beleidsmakers meer reden om niets te wijzigen”, aldus de bank.

Bedrijfsnieuws

McDonald’s heeft in het tweede kwartaal flink last gehad van de coronacrisis. De kwartaalomzet van McDonald’s daalde met 30 procent naar 3,76 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel kelderde met 68 procent op jaarbasis tot 0,66 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden op 0,74 dollar per aandeel gemikt. Het aandeel zal ruim 2 procent lager openen.

3M wist in het tweede kwartaal een dubbelcijferige omzetdaling op te vangen. De omzet van de maker van onder meer Post-It daalde met 12,2 procent naar 7,2 miljard dollar. De nettowinst steeg fractioneel naar net geen 1,3 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,78 dollar. Dat was iets lager dan de 1,81 dollar per aandeel waarop analisten volgens FactSet hadden gerekend. De openingsindicatie is 2,3 procent rood.

Pfizer heeft in het tweede kwartaal fors minder omzet behaald, maar wist wel de analistenverwachtingen te kloppen en verhoogde de outlook voor het hele boekjaar iets. De farmaceut mikt nu op een aangepaste winst per aandeel tussen de 2,85 en 2,95 dollar. Eerder was dit nog 2,82 tot 2,92 dollar per aandeel. Pfizer opent vermoedelijk 3 procent hoger.

Het Nederlandse NXP heeft in het tweede kwartaal verlies geleden. Dit bleek vannacht uit de cijfers van het in Amerika genoteerde chipbedrijf. Het verlies kwam uit op 214 miljoen dollar, ofwel 0,77 dollar per aandeel. Een jaar eerder verdiende NXP nog 41 miljoen euro. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden gerekend op een verlies van 0,95 dollar per aandeel. De omzet van NXP daalde dan ook van 2,2 miljard naar 1,8 miljard dollar. Dat was keurig in lijn met de 1,7 tot 1,9 miljard dollar die de chipfabrikant zelf had verwacht. Het aandeel opent vermoedelijk 4,4 procent lager.

Harley-Davidson heeft in het tweede kwartaal flink last gehad van de coronacrisis en boekte daardoor verlies. De omzet halveerde dan ook bijna van ruim 1,6 miljard naar 865 miljoen dollar. De openingsindicatie voor de motorfabrikant kleurt 3,5 procent rood.

Sherwin-Williams heeft in het tweede kwartaal meer winst geboekt, ondanks een omzetdaling van ruim 5 procent, en besloot de winstverwachting voor het hele jaar flink opwaarts bij te stellen. De verffabrikant rekent nu op een winst per aandeel tussen de 19,21 en 20,71 dollar. Eerder ging de verfgigant nog uit van slechts 16,46 tot 18,46 dollar per aandeel. In 2019 verdiende het bedrijf 16,49 dollar per aandeel. Sherwin-Williams opent grofweg vlak.

Nabeurs is er aandacht voor Starbucks, eBay en AMD.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag overtuigend hoger gesloten. De S&P 500 steeg 0,7 procent op 3.239,41 punten. De Dow Jones index won 0,4 procent op 26.584,77 punten en de Nasdaq eindigde zelfs 1,7 procent hoger op een slot van 10.536,27 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments