Nederland - 25 juni 2019 - Beursbrink

Goud ETFs stuwen goudprijs de hoogte in

door STIJN

Investeerders en beleggers die exchange-traded-funds verkiezen, steken de laatste maanden steeds meer geld in goud ETFs. Volgens de Duitse Commerzbank is de ‘cashflow’ richting goud de afgelopen vrijdag het grootst geweest van de afgelopen drie jaar. Deze ‘flow’ zorgt voor een goede ondersteuning van de goudprijs, die nog altijd mooi boven de 1.400 dollar noteert.

Volgens een rapport van het Duitse Commerzbank is er een opvallende instroom van kapitaal in goud ETFs de laatste weken. Eén van de ETFs die door Bloomberg wordt opgevolgd, noteerde zelfs de grootste instroom van de afgelopen drie jaar. Beleggers zijn de laatste tijd massaal op zoek naar een veilige investering die bestand is tegen een stootje, vooral door de omstandigheden.

De goudprijs is deze maand al met 100 dollar in waarde gestegen en noteert momenteel rond de 1.430 dollar per troy ounce. Dit prijsniveau hebben we niet meer gezien sinds 2013. Er zijn dan ook verschillende factoren die ervoor zorgen dat beleggers en investeerders naar goud grijpen.

Enerzijds is er de aanhoudende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Meer recent heb je spanningen tussen de Verenigde Staten van Amerika en Iran. Dit laatste voorval lijkt te gaan escaleren tot een militaire ingreep, Trump blies op het nippertje nog een vergeldingsactie af om ‘wraak’ te nemen voor het neerschieten van hun drone.

Momentum on the upside continues to build as escalating tensions between the U.S. and Iran boost demand.

Han Tan, analist bij FXTM, is van mening dat goud nog een ruime tijd in een opwaartse trend zal blijven. Er zijn momenteel veel factoren die in het voordeel spelen van goud. Geopolitieke risico’s, centrale banken die hun rentebeleid opnieuw versoepelen, een tragere groei van de wereldeconomie… Zolang dit blijft spelen, zal goud aantrekkelijk blijven voor investeerders.

Bronnen: Kitco

Foto: Maxpixel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.