Americas - 27 januari 2021 - Aandelen

Rode opening op Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN) De Amerikaanse beurs gaat woensdag met verlies van start. Futures op de S&P 500 en Nasdaq index wijzen op openingsverliezen van circa een procent.

De ogen zijn vandaag vooral gericht op de Federal Reserve. De centrale bank komt vanavond met het rentebesluit.

Het rentebesluit zal naar verwachting geen verrassingen bevatten, maar de Amerikaanse centrale bank zal willen communiceren dat men voorlopig een zeer verruimend monetair beleid blijft voeren, om de recente speculatie over ‘taperen’ de kop in te drukken, zo stellen door ABM Financial News geraadpleegde economen.

Goldman Sachs denkt dat de Fed pas in 2022 begint met het terugschroeven van de obligatie-opkopen.

Volgens analist Ima Sammani van Monex Europe wil de Fed “een miscommunicatie die kan leiden tot een taper-tantrum”, voorkomen.

In 2013 was er een paniekreactie op de financiële markten, toen de centrale bank liet doorschemeren dat het was begonnen met het inperken van zijn QE-programma.

De orders voor duurzame goederen zijn in december voor de achtste maand op rij gestegen, maar de stijging was wel kleiner dan analisten hadden voorzien.

Verder staan de olievoorraden op de rol.

De euro/dollar handelde woensdag op 1,2102. De olieprijs daalt licht.

Bedrijfsnieuws

Dinsdagavond na de slotbel kwamen Microsoft, Starbucks en Texas Instruments met cijfers. Microsoft kwam met recordcijfers en het aandeel lijkt dan ook flink hoger te gaan openen. De indicatie is een winst van 2,4 procent.

Starbucks kwam met een omzetdaling, maar zag de winst wel hoger uitvallen dan voorzien. Toch zal het aandeel ruim 2 procent lager openen.

Texas Instruments opent vermoedelijk ook lager, ondanks dat de afgegeven outlook voor dit lopende kwartaal wel hoger ligt dan de analistenverwachtingen.

Voorbeurs waren er onder meer cijfers van Abbott en Boeing en nabeurs is het de beurt aan onder meer Apple, Facebook en Tesla.

AT&T wist in het vierde kwartaal de analistenverwachtingen te kloppen.Voor 2021 verwacht het telecombedrijf een omzetgroei van ongeveer 1 procent, een stabiele aangepaste winst per aandeel en een vrije kasstroom van ongeveer 26 miljard euro. Het aandeel opent vermoedelijk 2,5 procent lager.

Abbott Laboratories verwacht in 2021 de winst fors te zien stijgen, terwijl het bedrijf in het vierde kwartaal van 2020 de omzet al sterk zag toenemen. Het aandeel lijkt iets hoger te openen.

Boeing heeft in het vierde kwartaal van 2020 een zeer zwaar verlies moeten incasseren door een afschrijving van 6,5 miljard dollar, maar er mag van de Europese toezichthouder op veilig vliegverkeer wel weer met de 737 MAX worden gevlogen. Boeing opent vermoedelijk 3,4 procent lager.

De resultaten van Blackstone Group zijn in het afgelopen kwartaal duidelijk aangetrokken, maar in heel 2020 halveerde de winst.

Gamestop lijkt nog eens 58 procent te stijgen bij opening van de handel. Maar ook AMC Entertainment lijkt meer dan 200 procent hoger te openen.

Beyond Meat, dat dinsdag met dubbele cijfers steeg na een deal met Pepsi, lijkt vandaag weer een stukje van deze winst in te moeten leveren.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag lager, maar de verliezen bleven beperkt. De S&P 500 index daalde 0,2 procent naar 3.849,62 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,1 procent, net als de Dow Jones.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.